fbpx

Франківчанин випустив у США власне пиво "Крах імперії". ФОТО

Суспільство 16:55, 04.08, 2015

Автором ідеї "політичного" пива "Крах імперії", на етикетці якого зображені радянські вожді, є Назар Дребот з Івано-Франківська. Ще недавно чоловік жив на Прикарпатті, а зараз є єдиним українцем, що працює у пивоварні 42 North Brewing Company, розташованій у містечку East Aurora штату Нью-Йорк.

Назар Дребот розповів в інтерв'ю газеті "Репортер", що покинув рідне місто через економічну ситуацію в країні. "Адже нове ліцензування на пиво, введене Гопко і Яценюком, фактично заживо поховало крафтове пивоваріння", – говорить Назар. Переїхав у США сім місяців тому. Вивчав пивоваріння у чеських майстрів. Наразі планує відкрити власну пивоварню. 

Ідея власного пива виникла спонтанно, коли відновлював рецепт "Російського Імперіального Статуту".

"Ні до кого не звертався. Рецепт розробили разом із Clay Keel – то пивовар і мій друг. Ідея, назва, концепція – власні. Графічною реалізацією займалась франківчанка Ніна Галінська",  говорить пивовар. 

Першу партію пива випустили у липні цього року. Партія лімітована. Тому що витримується у дубових бочках від бурбону протягом шести місяців.

Назар Дребот говорить, що планував випустити власне пиво і в Україні, але не хоче "боротись із вітряками". 

"Тільки хочеться присвячувати себе дійсно справі, яку любиш, а не війні з вітряками – податкова, ліцензії, "відкати", "наїзди", "кидання", знущання державного апарату і неповага до приватної власності", – говорить Назар.

"Крах імперії" у США коштує 11 доларів за  пляшку 750 мл. "Кожен, хто працює і має пристрасть до своєї справи, повинен гідно заробляти",  розповів "Репортеру" пивовар із Франківська Назар Дребот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: