fbpx

Франківець Богдан Савлюк представить свій мультфільм "Воїни лісу" на форумі "КіноХвиля"

Культура 15:50, 01.11, 2016

До Тернополя, де відбуватиметься І Всеукраїнський кінофорум, запрошений автор і творець першого в Україні мультфільму про УПА "Воїни лісу".

Зустріч з аніматором та майстром зі створення "теплих" іграшок, франківцем Богданом Савлюком відбудеться 5 листопада у тернопільському Палаці кіно о 14.50 в рамках І Всеукраїнського форуму "КіноХвиля", анонсують на сторінці форуму в мережі. 

Читайте: Той, хто краде ліс, не кращий москалів: у Франківську презентували етномультик "Воїни лісу". ВІДЕО, ФОТО

В основі стрічки – не лише боротьба УПА проти совітів, а й проблеми масової рубки лісів. 
За сюжетом, на Прикарпаття прийшли москалі, які хотіли вирубувати карпатський ліс. Серед негативних персонажів – Путлєр, який дозволяє пов’язати минуле і сучасність. Хитрістю вояки заманили ворогів оковитою та нагодували їх варениками і борщем з отруйних грибів. Вранці загін "Лісові чорти" розбив військо москалів біля високогірного села Дземброня.

Усіх головних героїв Богдан Савлюк створив власноруч. Виготовив, оповідає, із полімерної глини, випік у печі. Усі декорації – натуральні, а спецефекти зведено до мінімуму. Сама ж зйомка відбувалася покадрово.

Як розповів режисер мультфільму Мар’ян Николюк, мультфільм знімали на звичайний фотоапарат впродовж восьми годин на Богдановому подвір’ї. Але дуже багато часу пішло на монтування і озвучення.

У мультфільмі звучить пісня "Гей-гу, гей-га", автор якої – Тарас Крушельницький – свого часу входив до куреня "Лісові чорти", але у 26 років його стратили сталінці. Саундтрек до мультфільму підготував український музикант Тарас Житинський. Виконавець зізнався, що для нього ця робота стала особливою, адже обоє його батьків були у лавах УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: