fbpx

Франківець подав до суду на міську Асоціацію учасників АТО – голова спілки вважає позов "брудною грою"

Суспільство 14:59, 03.07, 2018

Конфлікт між волонтером і добровольцем Михайлом Підгайним та керівництвом міської Асоціації учасників АТО перейшов у публічну площину.

У понеділок, 2 липня, в Івано-Франківському міському суді зареєстрували позовну заяву "про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди". До суду звернувся 41-річний франківець Михайло Підгайний, який називає себе волонтером і добровольцем. Він вважає, що керівництво Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО поширює про нього недостовірну інформацію, і називає такі дії наклепом, пише Репортер.

У позовній заяві Михайло Підгайний вимагає визнати недостовірною інформацію, яку поширив голова Асоціації Василь Андріївзобов’язати спростувати наклепи та видалити весь матеріал, спрямований проти нього.

Крім того, позивач пише, що представники Асоціації своїми публікаціями ідентифікували його в інтернеті як бійця сил АТО (ООС) "перед ворожою стороною – сепаратистами та спецслужбами РФ", чим наразили його на небезпеку.

Також у позові Михайло Підгайний називає міську Асоціацію учасників АТО "глибоко корупційною, злочинною та мафіозною структурою, створеною з першочерговою метою монополії та узурпації влади, втілення проектів для особистої наживи, заволодіння земельними ділянками…"

Він вимагає стягнути з Асоціації 350 тис. грн моральної і 50 тис. грн матеріальної шкоди, а також "доручити провести ретельну перевірку діяльності вищезгаданих осіб з Асоціації правоохоронним органам".

Наприкінці позовної заяви Підгайний просить дозволити ЗМІ фіксувати перебіг судового засідання, зважаючи "на резонанс та велику суспільну необхідність викриття діяльності Асоціації".

Голова Асоціації Василь Андріїв повідомив КУРСу, що має чітку позицію у цій ситуації. 

"Дії хворого чоловіка, який мотав термін ув'язнення 5 років, має кілька кримінальних справ, наркозалежний, коментувати не буду! Скажу одне: ми йому відмовили у статусі бійця-добровольця на обласному рівні.
 
Тексти, які очерняють нас, йому пишуть. Окрім того, зараз він став інструментом однієї із політсил. Так вже склалось, всім не вгодиш.
 
Моя позиція по життю – не зважати на хворих, обділених увагою людей. Це чітка позиція. Якщо буде необхідність, до суду прийду я і свідки, які були з ним в поїздках на Схід. Але на сьогодні не бачу доцільності брати участь у брудній грі його ляльководів", – відреагував Василь Андріїв. 

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: