fbpx

Франківець потрапив у список найкращих українських вуличних фотографів. ФОТО

Культура 16:57, 10.01, 2018

Київ, Львів, Харків, Івано-Франківськ: найкращі фотографи України протягом 2017 року публікували свої світлини в рубриці "Камера спостереження".

За підсумками року визначили десятку найкращих фотографів, чиї світлини вражають своєю правдивістю, красою і водночас буденністю, пише Бліц-Інфо з посиланням на The Village Україна. 

Варто зауважити, що в десятку найкращих потрапив і молодий франківський вуличний фотограф Рома Тихий. Хлопцю 24 роки, живе в Івано-Франківську та працює програмістом. Тихий – його творчий псевдонім.

1

Рома каже, що знімає для себе. Жодних персональних виставок не мав.

"Єдиний раз, коли моє фото висіло на стіні, це був PHOTO KYIV, де була експозиція групи "Українська вулична фотографія", – каже фотограф.

Хлопець пригадує, що у 9 класі в нього дома з’явилась звичайна цифро-мильничка, на яку він знімав абсолютно все. Згодом доріс до батькового "Зеніта".

"Але по-справжньому я підсів на фотографію, коли побачив, як у ванночці на білому папері з’являється зображення. Я продовжував час від часу знімати своїх друзів, але не більше. Після закінчення університету я подався повністю в ІТ і на довгий період забув про фотографію. Узимку 2017 року я взявся за камеру. Почав з того, що завжди брав свою стареньку дзеркалку з собою. Дорогою на роботу я знімав місто і людей. Став активно вивчати тему стрит-фотографії та стежити за західними фотографами", – розповідає Рома Тихий.

За словами хлопця, Франик – місто, яке обличчям обернене до Європи. Це невелике та мальовниче містечко, яке було декілька разів визнане найкращим містом для життя в Україні.

"Ритм тут дуже спокійний. Люди нікуди не поспішають, а увечері їх стає дуже мало на вулицях. Незважаючи на це, завжди можна знайти хороший кадр. Фото з кішкою я зробив у центрі міста, у кінці франківської "сотки" (це головна вулиця міста, жителі називають її "сотка" – стометрівка). Я побачив красиву тінь і вирішив зняти її. Зробивши кілька кадрів, я хотів вже іти далі, але побачив кота, який сидів неподалік. У цей момент я говорив про себе: "Зараз ти встанеш і підеш", дивлячись на нього. І на моє здивування він почав іти туди, куди мені й треба було. Картинка зійшлась, і я натиснув на спуск. Це одне з небагатьох фото, які я люблю", – ділиться Рома.

Згодом фото було опубліковане на Street Photography International – одному з найбільших ресурсів, присвячених стрит-фотографії в Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: