fbpx

Франківець розповів, як тікав від нападників і не дочекався допомоги поліції

Суспільство 20:15, 19.04, 2017

Патрульна поліція майже годину їхала на виклик франківця, за яким у центрі міста гналися хулігани. А поліцейський екіпаж, який йому вдалося зупинити дорогою, відмовився допомогти і поїхав у справах. Розповідь чоловіка про пережите викликала бурхливе обговорення у мережі Фейсбук.

Історію про бездіяльність поліції розповів користувач Max Redimp. На франківця, який перебував у сквері Міцкевича, що в центрі міста, без причини напали агресивні чоловіки. За його словами, нападникам було приблизно 35 та 45 років.

"До мене вирішило до***ться п'яне бидло, яке вийшло із закладу з ігровими автоматами. Закладу, який заборонений Законом України. Закладу, який знаходиться через дорогу від популярного місця відпочинку мам з дітьми. В центрі міста. Бидло сказало мені: "щас дам тобі п**ди" і спробувало замахнутися. Але я вчасно пшикнув у нього газовим балончиком. Пощастило, що діти були у кількох десятках метрів від нас. Після цього я відразу почав набирати 102. Та чомусь ніхто не брав трубку. З того самого закладу до мене вибіг друг бидла і вирішив бити мене каменем, який підняв з газону. В цей момент я помітив поліцейський автомобіль, який проїжджав поруч. У мене з'явилася надія, що зараз хороші поліцейські зв'яжуть п'яних орків і врятують мене, але ні**я. Автомобіль не зупинився. Я махав руками і біг за ним, він не зупинявся. Я підійшов до перехрестя біля Ратуші,і нарешті наздогнав авто, за кермом була дівчина-поліцейський. Пояснила мені через опущене вікно, що не може зараз зайнятися цим випадком і викликати підмогу теж не може. Порадила телефонувати 102 і поїхала", – написав чоловік.

За його словами, весь цей час він "висів" на телефоні і слухав гудки.

"Орки побачили, що поліцейська машина просто взяла і поїхала, і надихнулися цим настільки, що почали бігти за мною з камінням у руках до ратуші. У цей момент хтось нарешті підняв трубку. Я розповів, що трапилося, і мене запитали, де я. В цей час я втік. Я так і сказав – за мною женуться, я біжу від скверу Міцкевича в будинок Ратуші. На що у мене запитали: "Так мені що, вас шукати по всьому місту?".

Чоловікові сказали, що до нього виїхала машина. Приїхала вона тільки через годину.

"За цей час орки пішли собі в Street Coffee, помилися від газу з балончика, подзвонили кентам і пішли шукати мене. Я сховався в друга в автомобілі. Вони мене не знайшли і просто пішли. Коли приїхала поліція, орки були вже, мабуть, в дорозі додому. Одному було десь 35, іншому десь 45. Плюс-мінус 10 років. По опухлих мордах визначити трохи важко. Дорослі люди. Після цього повз мене проїхала ще одна поліцейська машина. Я думав, це вони мене шукають. Вибіг на дорогу, голосно кричав і махав руками, але вони не зупинилися. Просто з сумними обличчями подивилися на мене через вікно", – завершив він свою розповідь.

У пості франківець звертається до міського голови та голови патрульної поліції міста. "Дмитро Міхалець, це що, європротокол такий? В центрі міста. Руслан Марцінків, сподіваюся ви прочитаєте цю історію, зможете осягнути весь сюрреалізм цієї ситуації і вам захочеться з цим щось зробити".

Обидві сторони відреагували на теги.

"Неодноразово звертався, але в наших правоохоронців є важливіші справи!!!" – прокоментував мер Франківська Руслан Марцінків і порекомендував переглянути подібні скарги містян у себе на сторінці в мережі. 

Микола Гурак, речник патрульної поліції Івано-Франківська, повідомив, що о 19.56 був дзвінок на 102, о 20.37 екіпажу на планшет прийшло завдання, о 20.43 патрульні прибули. Де були 40 хвилин? Та не було вільних екіпажів, тому, ймовірно, виклик нікому не приходив. Також, за його словами, заявник повідомив, що в автомобілі, який він зупиняв, патрульні перевозили затриманого, тому не змогли допомогти. 

"А хіба виклик не має прийти всім, а екіпаж оцінювати, чи він важливий, чи ні? Якщо когось будуть вбивати, то виклик теж не прийде, поки екіпаж умовно знімає котика з дерева?" – обурився Богдан Пашковський. Гурак пояснив, що саме так: кол-центр приймає дзвінки і скидає завдання найближчому вільному екіпажу. Якщо всі екіпажі зайняті, завдання може стояти в черзі, бо кинути його комусь фізично неможливо. 

"Нічим не відрізняємося від Московії. "Уб'ють, тоді і приходьте!" – відреагував на таку позицію патрульних франківець Андрій Назаренко. "Бо треба не айфони 7-мі, а стволи купляти)", – підсумував Юрій Хмельовський. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: