fbpx

Франківець відсудив у комунальників майже 20 тисяч гривень на ремонт квартири після затоплення

Суспільство 08:09, 18.04, 2019

Мешканець Івано-Франківська понад два роки судився з КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" та просив відшкодувати матеріальну шкоду, завдану внаслідок залиття квартири.

Його квартиру затопило у листопаді 2016 року. Комісія з представників КП "МІУК" перевірила факт залиття квартири та скла акт, згідно з яким власникові квартири завдано шкоду на суму 18 363,8 грн. У висновку акту комісії вказано, що залиття квартири відбулося з вини МІУК. Причиною аварії став прорив труби гарячого водопостачання в перекритті між квартирами.

Представник МІУК подав суду заперечення на позовну заяву, в якому зазначив, що аварія трапилася через невиконання ТзОВ "Майстергалбуд" своїх зобов’язань. Це підприємство відповідно до договору з МІУК повинно було вживати заходів із недопущення аварійних ситуацій у будинках та здійснювати ремонтні роботи для нормального функціонування мереж. Представник відповідача просив суд відмовити у задоволенні позову. А відтак на судове засідання не з’явився.

Судова тяганина тривала понад два роки. На днях суд задоволив позов франківця та зобов’язав МІУК відшкодувати йому 18 363 грн завданої матеріальної шкоди, 1200 грн – на послуги експерта та сплатити 551,2 грн судового збору.

КУРС писав, що у 2016 році мешканка Івано-Франківська після залиття її квартири відсудила у КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" майже 35 тис. грн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: