fbpx

Франківець Юрій Чорний приєднався до соціального руху з підтримки патрульної поліції. ФОТО

Суспільство 21:11, 16.06, 2018

Франківський підприємець Юрій Чорний, якого патрульні поліцейські нагородили відзнакою "Тонка синя лінія", знайшов чужий гаманець і повернув його власнику.

Кілька днів тому відзнаку "Тонка синя лінія" отримав Юрій Чорний — власник магазину "Батерейка", що знаходиться ТРК "Панорама Плаза". Торгуючи аксесуарами, працівникам патрульної поліції підприємець продає їх по собівартості. Каже, що намагається не порушувати правила на дорозі і вболіває за справедливість. Коли сидить у магазині, то все, що він може зробити для підтримки патрульних,  це продати навушники чи зарядку зі значною знижкою. На різницю радить купити солодощів і принести дітям додому, повідомив прес-секретар патрульної поліції Івано-Франківщини Микола Гурак.

"А вчора Юрко знайшов чужий гаманець. Він сам встановив особу власника, зателефонував йому та попросив забрати гроші та документи. І, звісно, викликав поліцію, щоб все було правильно",  написав Гурак.

"Тонка синя лінія" – це соціальний рух, який прийшов до України зі Штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. І водночас вияв поваги до тих полісменів, хто віддав своє життя, захищаючи закон. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську новий соціальний рух з підтримки патрульної поліції "Тонка синя лінія" презентували у квітні цього року. Першим до соціального руху з підтримки поліції в Івано-Франківську долучився бар "Bechamel". Власник закладу Степан Феняк запропонував патрульним поліцейським співпрацю – розробив для копів комплексне меню "Шериф".  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: