fbpx

Франківець з друзями видає збірку містичних оповідань

Культура 18:29, 15.04, 2018

Франківський програміст та письменник Андрій Лозінський і троє письменників з інших міст випускають спільну горор-збірку "Крамничка жахіть".

До збірки увійшли 18 моторошних історій, п’ять поетичних творів та вісім авторських ілюстрацій, а також Андрієвий переклад з англійської класичного горор-оповідання "Жовтий знак" Роберта Чемберса зі збірки "Король у жовтому", пише Репортер.

"Нас четверо, ми всі з різних міст, – каже Андрій, – письменник Дімка Ужасний (Одеса), Валентин Москівець (Запоріжжя), письменник з Кривого Рогу Дмитро Піскорський і я. Крамничка жахіть – це наша спільнота, через яку ми популяризуємо український жанр горор у будь-якому втіленні, просуваємо в маси".

За словами письменника, рік тому вони оголосили конкурс, у рамках якого молоді письменники і письменниці з усіх куточків України і світу (був твір навіть з Ліберії) надсилали їм свої тексти.

"Ми обрали 18 найкращих, також у збірку ввійшли найкращі поетичні твори, вибрані в рамках конкурсу поезії в стилі Едгара Алана По від журналу Стос. Збірка двомовна, так ми намагаємось залучити російськомовних українських авторів працювати на розвиток українського горору. Бо зараз, у більшості, вони беруть участь в російських конкурсах", – говорить Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: