fbpx

Франківські газовики перемогли на перших Всеукраїнських змаганнях фахівців з діагностики газопроводів

Суспільство 08:22, 08.06, 2018

Прикарпатські газовики найкраще в Україні обстежують наземні та підземні газопроводи, перевіряють їхню герметичність та виявляють витоки газу.

Команда Івано-Франківськгазу стала переможцем Всеукраїнських змагань серед фахівців з діагностики газопроводів "Наша майстерність ваша безпека". З-поміж 21 команди івано-франківські газовики найкраще справилися з усіма поставленими завданнями.

Змагання проходили у кілька етапів. Спочатку кожна газова компанія провела відбірковий турнір, на якому була визначена найкраща бригада групи комплексного приладового обстеження Служби контролю за виробництвом ПАТу. Далі – змагання представників понад 20 газорозподільних компаній на спеціально облаштованих полігонах у трьох регіонах: Центральному, Західному та Східному. Їх переможці: Івано-Франківськгаз, Житомиргаз та Дніпропетровськгаз зустрілися у фіналі.

"Такі змагання є корисними для наших працівників. Під час змагань фахівці обмінюються досвідом із колегами інших газових компаній та на практиці показують свої професійні навички: вміння оперативно визначити розташування газопроводів, глибину їх залягання, герметичність, наявність пошкоджень та витоків, – розповідає технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський. – Завдяки фаховому виконанню цієї роботи ми попереджаємо виникнення аварійних ситуацій, що дозволяє споживачам безперебійно та безаварійно отримувати газ".

У змаганнях брали участь бригади у складі п’яти осіб: майстра, трьох слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, а також водія автомобіля. За проходження кожного етапу конкурсанти отримували оцінку від комісії.

Загалом, кожна команда демонструвала свої професійні навички у п’яти випробовуваннях, серед яких як практичні, так і теоретичні. Зокрема, на  підземному газопроводі потрібно було визначити вісь та глибину залягання підземних мереж, місця пошкодження ізоляційного покриття та місце витоку газу.

На наземному газопроводі потрібно було перевірити всі зварні з’єднання, місця під опорами, виходи газопроводу на поверхню землі та різьбові, фланцеві з’єднання на предмет витоків газу.

Додатково оцінювалась комплектація бригад на наявність приладів, інструментів та засобів індивідуального захисту, необхідних для виконання робіт з обстеження газопроводів.

За підсумками проходження усіх етапів змагань перше місце посіла команда Івано-Франківськгазу. Друге – Дніпропетровськгазу. Замкнув трійку переможців – Житомиргаз.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: