fbpx

Франківка віддала шахраям майже 40 тисяч гривень

Суспільство 15:13, 06.04, 2019

38 600 тисяч гривень зникло з банківської картки мешканки обласного центру після того, як їй зателефонував нібито працівник фінансової установи.

Правоохоронці вкотре застерігають прикарпатців: не розголошуйте нікому та за жодних обставин персональні дані "електронного гаманця".

59-річна жінка розповіла правоохоронцям, що до неї на мобільний зателефонував невідомий, представився працівником одного із місцевих банків і повідомив, що її банківська картка заблокована. Для вирішення проблеми, тобто розблокування, потрібно виконати необхідні функції. Коли жінка беззастережно виконувала умови нібито працівника банку, повідомляючи при цьому таємні пін-коди, з її рахунку зникли усі грошові кошти.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Запам’ятайте: хто б з вами не зв’язувався та що б вам не розповідав, щойно чуєте, що вас просять назвати термін дії картки, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки з її зворотного боку або пароль із смс-повідомленням від банку – припиняйте розмову! Це шахраї! Якщо сумніваєтеся, перетелефонуйте за номером, вказаним на платіжній картці та на офіційному сайті банку, та перепитайте. Ваша пильність допоможе вам зберегти ваші заощадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: