fbpx

Франківщина долучилася до проекту Марини Порошенко з розвитку інклюзивної освіти. ФОТО

Суспільство 14:46, 09.11, 2018

До Івано-Франківська приїхала дружина Президента, Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка Марина Порошенко. Перша леді презентувала національний проект "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації", який Фонд реалізує у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Марина Порошенко ознайомилася з навчальним процесом в інклюзивних класах Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, яка є однією з найбільших у місті.

Перша леді привітала школярів Івано-Франківська із Днем української писемності та мови та передала добірку сучасної літератури для бібліотеки школи.

Марині Порошенко показали два інклюзивні класи та відпочинкову кімнату. Директорка школи Любов Мурга розповіла, що у закладі навчається 14 дітей з особливими потребами, 6 з яких потребують інклюзивного навчання. Цих діток супроводжують вихователі.

За словами Мурги, такі діти допомагають іншим учням у класі ставати добрішими, співчутливішими. Дітки з особливими потребами мають свій окремий туалет.

"Хотілося би для них зробити окремий спортзал із тренажерами. Думаю, що наступного року наберем менше на один перший клас і кабінет віддамо під спортзал", – розповіла Мурга.

Поспілкувавшись з учнями та вчителями школи, Марина Порошенко та голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації".

В Івано-Франківській області функціонує 234 інклюзивні школи, в яких навчається 398 дітей. Це на 205 дітей більше, ніж минулого року. Але наразі інклюзивною освітою охоплено лише 6% дітей з особливими освітніми потребами.

Також перша леді передала Гончаруку типові проекти медіатеки та ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Олег Гончарук пообіцяв, що до кінця року в області працюватимуть 24 навчально-реабілітаційні центри, 16 з яких вже створено.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: