fbpx

Франківщина на другому місці за укладеними договорами у системі добровільного страхування

Економіка 09:47, 04.11, 2018

Майже 2000 прикарпатців хочуть докупити стаж, якого їм не вистачає для призначення пенсії.

Найбільше договорів у системі добровільного загальнообов’язкового державного соціального страхування було укладено ГУ ДФС у Дніпропетровській області – 1979, Івано-Франківській – 1905 та Закарпатській – 1812.

Відповідно до цих договорів громадяни мають можливість докупити пенсійний стаж, якого їм не вистачає для призначення пенсії шляхом одноразової сплати ЄСВ за весь період або поступової сплати внесків, інформує ДФС в Івано-Франківській області.

Особа, яка виявила бажання брати участь у системі добровільного страхування, має подати до органів доходів і зборів за місцем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або одноразову сплату у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, копію трудової книжки (за наявності) та копію документа, що посвідчує особу.

З особою, яка подала заяву, після перевірки викладених у ній відомостей органами доходів і зборів у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається відповідний договір.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: