fbpx

Франківськ долучився до марафону 30 міст, що визначили роль громадян у політичних реформах

Політика 19:16, 03.10, 2018

В Івано-Франківську активісти, студенти, підприємці, представники громадських організацій, депутати місцевої ради, представники політичних партій – БПП "Солідарність", "Самопоміч", "Укроп", "Батьківщина", "Рух нових сил" – обговорювали виклики політичних реформ та як активізувати реформи на місцевому та національному рівнях.

Захід відбувся у співпраці Інституту "Республіка" та Центру політичних студій та аналітики в Івано-Франківській області.

В ході дискусії учасники та спікери дійшли спільних висновків, що реформи – виборча та антикорупційна – швидше сягнуть своїх результатів, якщо громадяни України будуть більше поінформовані про їхні задачі та хід впровадження, знатимуть, як реформи безпосередньо вплинуть на їхнє життя і відповідно почнуть активніше контролювати впровадження цих реформ відповідальними органами.

Лише виборці можуть активізувати хід реформ своїм запитом, погодилися всі учасники дискусії. Запитом виборця може бути не лише відремонтований паркан чи дорога поряд з під’їздом, а й запит громадян на більш стратегічні зміни – розробку програм (ЖКГ, медичної, освітньої, тощо), проектів рішень, що входить до відповідальності депутатів.

У результаті місцевих та регіональних марафонів, що відбуваються в 30 українських містах в усіх регіонах України, Інститут "Республіка" сформує дорожню карту впровадження реформ як на місцевому, так і національному рівнях.

Марафони проходять у межах проекту "Активна Громада: право вибору", що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: