fbpx

"Простір для імпровізації": Франківськ першим побачить оновлені "роздІловІ" Сергія Жадана

Культура 12:30, 16.10, 2018

Сьогодні ввечері у колишньому парасольковому цеху заводу "Промприлад" – Promprylad.Renovation – відбудеться прем'єра оновленої версії "роздІловІ", який поєднує поезію Сергія Жадана, музику Олексія Ворсоби та візуалізацію Ольги Михайлюк.

Як розповіли творці, проекту "роздІловІ" близько 10 років. Стартував він у Івано-Франківську, саме тому це місто обрали першим для оновленого туру.

Цього разу у проекті є чимало змін, пов'язаних із оновленням складу команди творців, зміною текстів. Так, до проекту нещодавно долучився польський музикант з гурту "Karbido" Томаш Сікора, відомий українській аудиторії зі співпраці з Юрієм Андруховичем, і VJ Сергій Пілявець/Sergey Glow.

"Мої тексти постійно міняються. Цей проект не заскорузлий, не застиглий. Він живий, нагадує джаз,  розповів Сергій Жадан.  Завжди є простір для імпровізації".

1

Митцям самим цікаво, як публіка сприйме зміни.

"Тексти стали кращі на 10 років,  жартує Жадан.  Вони мінялися тією мірою, якою змінився я, мої відчуття простору, часу, країни".

Перший  і поки єдиний  виступ у такому складі відбувся рік тому у Вроцлаві. Івано-Франківськ стане першим українським містом, в якому відбудеться презентація нової версії проекту. З ним творча група відправиться в Хмельницький, Одесу та Дніпро. 

Наразі "роздІловІ" існують у двох формах: як вистава і як сайт rozdilovi.org у віртуальному вимірі. Під час виступу візуальна частина створюється наживо на скляній поверхні, а зображення транслюється на екран на сцені. Проект працює над створенням нової мови, яка поєднує в собі текст, звук, візуалізацію та цифрові технології.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: