fbpx

Франківськ приймав "Гонку чемпіонів"

11:27, 05.11, 2014

Франківськ відновлює звання столиці українського автослалому. «Гонка чемпіонів» зібрала у минулі вихідні в обласному центрі Прикарпаття титулованих спортсменів з п`ятьох областей.

У змаганнях з «фігурного водіння» місцеві гонщики Ілля Нехай та Сергій Грисько показали третій результат. Та загальним результатом гонки, що її провели Прикарпатський автоклуб спільно з комітетом фізкультури і спорту міськвиконкому, організатори та спортсмени вважають зібрані на АТО кошти.

На «Гонку чемпіонів» до Франківська з`їхалися багаторазові переможці автомобльних чемпіонатів України з Києва, Львова, Тернополя та Хмельницького. Драйв глядачам забезпечили чемпіон України з автослалому, гірської гонки та раллі Ярослав Падученко (Київ), чемпіон з автослалому Максим Сиков (Київ), переможці змагань з «фігурного водіння» Олексій Виговський і Павло Василькович (Львів) та Ілля Нехай (Франківськ). Саме спортсмен з Франківська Ілля Нехай підтримав організаторів і забезпечив призовий фонд гонки. 

Переможцями «Гонки чемпіонів» стали гості змагань. У класі передньоприводних машин в автослаломі переміг львів`янин Павло Василькович. У задньому приводі перший час показав його земляк Олексій Виговський. Франківські спортсмени посіли треті місця в обох класах – Ілля Нехай виступав на машині з переднім приводом, а Сергій Грисько переміг на задньоприводному авто. 

«Присвячуємо нашу перемогу тим, хто захищає східні кордони держави», – підсумував призер гонки Ілля Нехай. 

«Наші спортсмени постійно допомагають бійцям АТО, – сказала президент Прикарпатського автоклубу Олександра Кодак. – Ми підтримуємо як добровольчі формування, так і регулярну армію. Знаємо з перших уст, що на багатьох блокпостах хлопці не забезпечені теплим одягом. Що рятуються у землянках без відповідного екіпірування».

Під час змагань, повідомила Олександра Кодак, для учасників АТО зібрали п`ять тисяч гривень. За ці гроші придбають термобілизну та спальники для військовиків одного з підрозділів Збройних сил України, що захищає 7-ий блокпост під Маріуполем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: