fbpx

Франківськ стає доступнішим: як у місті проектують вулиці. ВІДЕО

Суспільство 21:17, 25.09, 2018

В комунальному департаменті Івано-Франківська презентували власне бачення щодо заходів для забезпечення зручності пересування маломобільних груп. Фахівці стверджують, під час проектування дорожньої інфраструктури послуговуються американським та єсвропейським досвідом, тобто за принципом універсального користування об’єктами благоустрою для всіх.

Керівник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак переконаний, що не лише технічними засобами можна забезпечити доступність вуличної інфраструктури, але й раціональними рішеннями. Це, зокрема зонування території та її належне маркування, у тому числі використання спеціальних вказівників для людей з вадами здоров’я, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Параолімпієць Василь Петрунів отримав інвалідність понад двадцять років тому. Каже, пересуватися містом тоді було вкрай важко. Заходи з доступності в Івано-Франківську впроваджуються лише упродовж останніх років. Василь наголошує, що пішохідні зони ще не стали зонами комфорту для візочників.

Значної уваги комунальники приділяють роботі над власними помилками. Стверджують, всі прогалини у вже запровадженних об’єктах враховують під час планування благоустрою.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: