fbpx

Франківськ запалює серця: що пропонує місто на вікенд 11-12 травня

Суспільство 09:33, 11.05, 2019

Щойно завершилося насичене атракціями святкування Дня міста, як маємо чергові фестивальні вихідні. Франківців розважатимуть концертами і автомотопробігами.

Sotka.if зібрала найцікавіші події на цих вихідних – не пропустіть, щоби не шкодувати. 

Духовність і драйв: Фестиваль Христового Міста "Вгору Серця"

Протягом двох днів в Івано-Франківську триватиме традиційний XІІ Фестиваль Христового Міста "Вгору Серця".

Розпочнеться все із молитовного автомотовелопробігу вулицями міста. Старт від храму Богоявлення Господнього на вул. Вовчинецькій, 200а об 11 годині. Також з 11 до 13 години пройдуть духовні концерти у храмах в мікрорайонах міста, у парку Шевченка та на Вічевому майдані, а у Палаці Потоцьких – з 12 години. 

На площі перед ОДА у цей час почнеться виставка ретроавтомобілів.

З 14:00 і до вечора у Палаці Потоцьких стартують "Сімейні свєта". Тут будуть грати, співати, танцювати, малювати, рукотворити, витворяти, прославляти, дякувати і радіти.

Окрему програму готує Savka-band. Цікаві майстер-класи для дітей і дорослих. У тому числі майстер-клас з гри на перкусійних інструментах від простору ВДОМА.

Перед публікою виступатимуть "Глорія", "Кайрос", "YakMaBand", "Popry Vse", "Canticum Novum", хор Святої Терези.

Кульмінацією стане виступ "Пенсії" з виходом до ратуші. Учасники мають взяти з собою білі халати. Музиканти обіцяють навчити нових пісень. Почнуть о 18 годині.

Покидатися фарбою

Хоч захід і буде проходити в рамках фестивалю "Вгору Серця", у жодному разі не можна пропустити таку арт-терапію у Палаці Потоцьких. Усі охочі зможуть досхочу покидатися фарбами.

Організатор Ярема Стецик наголошує на короткій інструкції для учасників: 1) приходьте в спецодязі або в одязі, який хочете підфарбувати назавжди і не шкода буде потім викинути; 2) у визначеному місці буде стояти "бар" – біля нього треба стати в чергу по фарбу; 3) підійти до визначеної стінки і за допомогою відра, шприца, горнятка чи іншого “спецзасобу” запустити фарбу.

"Будемо кидатися фарбами, які не виводяться пранням. Деякі з фарб можуть бути надміцні, але все на водній основі. Дві години кидаємо фарбу на стіну, а в кінці виколупуємо заготовлені букви-зміст", – розповідає Ярема Стецик.

На "Арт-терапія – літає фарба" також можна принести з собою чорну фарбу (буде в дефіциті), полотно або фанерку для кольорових випадковостей і потім з бризками забрати, можна волонтерити. Початок з 15 години. За фарбою треба буде займати чергу, тож не зволікайте!

Піти в МІФ

Якщо раптом з певних причин ви не змогли побувати у Музеї Івано-Франківська, який працював у період фестивалю "Карпатський простір", є чудові новини – музей відтепер працюватиме кожних вихідних. Його відкрили до 367-ї річниці міста. До уваги відвідувачів 9 кімнат, наповнених цікавими експонатами, до яких можна торкатися, одягати та фотографуватися.

Ініціаторка проекту МІФ, координаторка громадської ініціативи "Франківськ Який Треба Берегти" Марія Козакевич обіцяє працювати щосуботи та щонеділі з 11 до 19 години. А цієї суботи о 12 годині запланована екскурсія. Однак вхід тепер буде платний – 40 грн для дорослих та 20 грн для дітей.

Дати "#ґазззууу!!!" разом з "Familia Perkalaba"

Приходьте у суботу в "Підземний Перехід Ваґабундо”. Тут даватиме "#ґазззууу!!!" Оркестр Радості і Щастя "Familia Perkalaba". Хлопці гратимуть пісні з нового альбому, що записаний на полонині у Квасах, настояний на рахівському міцелію та густому квасівському пиві.  На місці не зможе всидіти ніхто. Початок о 19 годині. Вхід – 100 гривень.

 

Зазирнути в майбутнє: профорієнтаційний фестиваль для підлітків

У неділю, 12 травня, в Університеті Короля Данила відбудеться профорієнтаційний фестиваль "Майбутнєфест. Народжені творити". Його мета – надихнути підлітків творити щось велике вже в юному віці, нагадати, що майбутнє не обмежується вибором серед 3-4 популярних професій, підказати, як і в чому можна розвиватися, щоб робота відповідала захопленням, а життя приносило задоволення.

Гостям фестивалю доведеться обирати між двома лекторіями, на яких виступатимуть успішні підлітки з усієї України з найрізноманітніших сфер: блогери, бізнесмени, громадські діячі, письменники, мандрівники, спортсмени.

Вхід вільний. 

Привітати маму

У неділю не забудьте привітати любих матусь з Днем матері.

По місту відбуватимуться різні заходи. З 8:30 у парку Шевченка будуть висаджувати алею троянд, а потім буде невеличкий концерт на літній сцені. О 12 годині на площі Ринок розпочнеться концерт найкращих студентських, учнівських колективів та виставка декоративно-ужиткового мистецтва.

Цього дня вперше в місті відбудеться Молитовна хода вервиці до Дня матері. Від Архікатедрального собору Воскресіння Христового до парку Шевченка містяни та духовенство спільно молитимуться до Матері Божої про заступництво та опіку. Старт о 15 годині.

Гала-концерт і вистава на ходулях

І знову повернемося до фестивалю "Вгору Серця". У неділю ввечері на Вічевому майдані з 18 години виступатимуть естрадні виконавці: Світлана Весна, Галина Баранкевич, Оксана Романюк, Василь Мельникович, Галина Рудик, Ольга Височанська, дует "П’ятий хід".

На завершення – незабутній виступ дрогобицького театру "Gloria" – артисти виступають на ходулях та з вогнем у руках.

КУРС і Sotka бажають гарних вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: