fbpx

Франківська архітектура оминула тендер на закупівлю послуг з розробки детального плану території

Суспільство 10:51, 19.04, 2017

ГО "Центр "Антикорупційна платформа" звернулася зі скаргою до начальника західного офісу Державної аудиторської служби України Романа Кроляка на департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради.

У скарзі йдеться, що 8 грудня минулого року департамент уклав договір з комунальним підприємством "Архітекутрно-планувальне Бюро-ІФ" на закупівлю послуг з розробки детального плану території в районі Бистриця Надвірнянська в мікрорайоні Опришівці в Івано-Франківську на суму 212 524,78 гривень. Активісти нагадали, що закупівля товарів, послуг та робіт без використання електронної системи закупівель дозволена лише на суму до 50 тисяч гривень.

Однак замовник не оприлюднив інформації про закупівлю, а також протоколу розгляду тендерних пропозицій, повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, самого договіру та звіту про укладення договору.

Отже, замовник уклав прямий договір без застосування процедури відкритих торгів та конкурентного відбору переможця.

ГО "Центр "Антикорупційна платформа" просить ДАСУ провести перевірку закупівель, які департамент здійснив у грудні минулого року. А в разі виявлення порушень через суд стягнути у дохід держави кошти, отримані підконтрольними установами за незаконними договорами, та порушити питання перед міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим про притягнення до відповідальності посадових осіб департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини .

"Відправили сьогодні скаргу на закупівлю послуг з розробки детального плану території вартістю 212 524,78 грн. Департамент провів понадпорогову закупівлю не через відкриті торги, а як допорогову – повністю обійшовши Закон України "Про публічні закупівлі". Надіємось, скарга до ДАСУ вкаже шлях до правди та освітить дорогу смирення і служіння людям!"  йдеться на сторінці ГО "Центр "Антикорупційна платформа" у Фейсбуці.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: