fbpx

Франківська лікарка пройшла десятиденне стажування у Празі

Суспільство 17:33, 31.08, 2017

Лікар-ендокринолог обласної клінічної лікарні Вікторія Осадчук проходила десятиденне стажування в клініці IK+EM (інститут клінічної та експериментальної медицини) м. Прага.

Навчання проходило в діабетологічному відділенні та на поліклінічному прийомі, інформує прес-служба департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Під час стажування спеціаліст щоденно разом із завідувачем відділення доктором Пітером Гірманом, професором Францішеком Саудеком та іншими фахівцями клініки брала участь у клінічних обходах стаціонарних пацієнтів.Була присутня на операціях: по вживленню катетера для парентерального харчування пацієнта на цукровий діабет І типу, ампутації лівої стопи, у підготовці до трансплантації острівців Лангерганса та діагностич них обстеженнях: денситометрії, УЗД-дослідженнях судин нижніх кінцівок і щитовидної залози, тонкоголковій аспіраційній пункційній біопсії щитовидної залози та підготовці хворих до трансплантації (нирок та підшлункової залози).

Разом з чеськими колегами проводила навчання хворих по самоконтролю. Брала участь у щотижневих обговореннях та розборах, які проводяться спільно з рентгенологами та гістологами для лікарів відділення.

Нагадаємо, цього року між обласною клінічною лікарнею та Інститутом клінічної та експериментальної медицини міста Прага (Чеська республіка) було підписано угоду про співпрацю, яка дає можливість спеціалістам ОКЛ проходити двотижневе стажування на базі чеської клініки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: