fbpx

Франківська майстриня Тетяна Білоган показала свої еколяльки. ФОТО

Стиль життя 13:06, 07.04, 2016

Сьогодні у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилася виставка авторської ляльки івано-франківської майстрині Тетяни Білоган.

Вже чотири роки лялькарка створює іграшки, до яких ставиться особливо, адже сприймає їх майже як живі. Каже, що коли береться за роботу, ніколи не знає, яким буде результат.

"Коли мене хтось просить, я не вмію робити на замовлення. Вона народжується такою, як вона хоче бути", – розповідає авторка.

На створення своїх власних іграшок Тетяну наштовхнула лялька Тільда, яку вона вперше побачила в Інтернеті у 2012 році. Це була робота норвезької майстрині Тоні Фінангер.

"Я до сих пір не розумію, як можна двома крапочками-очима передати настільки багато емоцій і вираз",  зазначає Тетяна.

1

Іграшки виготовляються з екологічно чистих матеріалів, які Тетяна Білоган обробляє та фарбує природніми барвниками. Завдяки цьому вони навіть мають приємні аромати.

"Це ситець, бавовна, льон, тонована тканина. Тоную кавою, чаєм, пелюстками троянд. Це дає свій аромат. Тоді приємно мати справу з цими ляльками. Волосячко з овечих локонів, які я замовляю додатково", – ділиться авторка.

Всередині ляльок холлофайбер – гіпоалергенний синтетичний матеріал, який не має жодної загрози для здоров’я дітей.

Усі ляльки життєрадісні, адже за роботу майстриня сідає лише тоді, коли має гарний настрій і бажання творити. Тому усі ляльки для неї улюблені.

У середньому лялька коштує близько 400 гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: