fbpx

Франківська мерія продаватиме комунальне майно через дві онлайн-платформи

Економіка 14:57, 23.01, 2018

В Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків підписав угоду про співпрацю з представниками ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції. Через онлайн-платформу СЕТАМ місто зможе відкрито реалізовувати комунальне майно. Минулого тижня мерія домовилась про співпрацю з онлайн-платформою ProZorro.Продажі

"Вважаю той крок на публічний продаж комунального майна є позитивним кроком. Нам потрібно, щоб майно реалізовувалося, якомога по найвищій ціні. Ми сподіваємося, що завдяки торгам на СЕТАМі ми зможемо збільшити доходи від продажу комунального майна на 10-15%", – сказав Руслан Марцінків. 

Мер також нагадав, що днями було підписано меморандум про співпрацю з керівництвом проекту "ProZorro. Продажі"

"Ми будемо продавати комунальне майно на двох майданчиках, і який покаже більшу ефективність, тим будемо користуватися", – додав Марцінків.

"Ми були створенні у 2014 році Міністерством юстиції, як майданчик, для реалізації арештованого майна. Сьогодні ми унікальний торговий майданчик, який єдиний у світі використовує технологію Blockchain. Цю технологію практично не можливо зламати", – сказав Віктор Вишньов, директор ДП «СЕТАМ».

Він зазначив, що система безкоштовна для міських рад, а платити зобов'язані тільки переможці торгів.

З Івано-Франківською областю СЕТАМ працює не вперше. Раніше через цю платформу продавали старі автомобілі обласної ради.

Зазначимо, 6 вересня 2017 року відбулася презентація першої в світі системи аукціонів, що використовуe інноваційну криптоrрафічну технологію Blockchain яку впровадило державне підприемство "СЕТАМ". Технологія Blockchain дае можливість повністo ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними 5 січня 2018 року OpenMarket розпочав продаж прав вимоги за системою редукціонів – торгів з поступовим зниженням ціни (так званий "голландський аукціон"). 

Редукціон – це процедура проведення електронних торгів з пониженням ціни. Зниження ціни можливе доти, доки не виявиться охочий укласти договір але не нижче граничної вартості, яка встановлюється продавцем. 

12 січня 2018 року ореnMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) запустив еквайринг – оплату гарантійних внесків за лоти онлайн прямо на сайті. Тепер став можливим прийом гарантійних платежів онлайн, отримавши квитанцію і одразу сплативши.

Довідково:

OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції) – це відкрита та чесна система онлайн аукціонів з продажу майна. Її унікальність та ефективність дозволяє продати будь-яке майно й залучити кошти для бюджету. Аукціони проходять відкрито, чесно в режимі он-лайн і будь хто може побачити як відбувались торги, які ціни пропонувались покупцям і хто переміг.

Переваги CETAM:

1. Чесна система проведення торгів;

2. Відкритий доступу для всіх охочих до участі;

3. Технічна підтримка Call-центр;

4. Розгалужена мережа по всій Україні – 23 філії; 

5. Відсутність прихованих платежів та додаткових вимог для участі; 

6. Доступ до перегляду майна;

7. Реалізація майна за ринковими цінами в результаті конкуренції на торгах. 

З Івано-Франківською областю працюють не вперше. Продавали старі автомобілі обласної ради.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: