fbpx

Франківська мерія придбає спеціальну сітку, щоб вберегти перехожих від падаючих балконів та карнизів

Суспільство 11:37, 06.06, 2018

Аби історія не впала на голову. У мерії придбають спеціальну сітку, щоб вберегти перехожих від падаючих балконів та карнизів. Останнім часом у Франківську ця проблема стала особливо актуальною.

Йдеться про фасади пам'яток архітектури у центрі міста, які не витримують впливу часу і розсипаються.

Сітка буде натягнута над тротуарами біля найбільш аварійних будинків і захистить пішоходів у разі падіння ліпнини. Чиновники запозичили таку ідею у європейців.

У Муніципальній варті кажуть, що проблема з падаючими фасадами є не лише у середмісті, а й на околицях. Приміром, нещодавно вартові були змушені збивати штукатурку з багатоповерхівки на вулиці Набережній, адже вона могла впасти і комусь нашкодити.

За словами посадовців, за станом фасадів повинні слідкувати управителі будинків. Запевняють, що тепер ця робота буде пожвавлена.

Про це йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Нагадаємо, на початку травня з будинку, що на розі Січових Стрільців-Шашкевича, обсипалася ліпнина.

У березні на Січових Стрільців, 11 Міська аварійно-рятувальна служба (МАРС) та "Муніципальна варта" збивали з балконів аварійні елементи та демонтували балкон, який посипався.

КУРС також писав, що нещодавно працівники "Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби" вже чистили будинки від архітектурних елементів, які падали містянам на голови. А перед тим балкон обвалився у кам'яниці 1921 року, що на розі Чорновола  Гординського.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: