fbpx

Ще чотири села отримають від Франківська гроші і картки франківців за неприєднання до інших ОТГ

Суспільство 10:54, 12.02, 2019

Депутати Івано-Франківської міської ради на засіданні сесії прийняли рішення укласти угоди про співпрацю з чотирма сільрадами: Узина, Добровлян, Підлужжя та Підпечар.

Згідно з угодами про співпрацю Івано-Франківська міськрада зобов'язується щорічно виділяти Узину 800 тис. грн, Добровлянам – 600 тис. грн, Підлужжю та Підпечарам  по 1 млн грн.
Мешканці цих сіл зможуть також користуватися картками іванофранківця. А також вони матимуть доступ до медичних послуг, що надаються в Івано-Франківську.
 
В угодах передбачена умова, якщо якесь із сіл захоче приєднатися до об'єднаної територіальної громади без погодження з франківською міською радою, співпраця з містом припиниться.
 
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що наразі ведуться переговори з 22 населеними пунктами про створення Івано-Франківської ОТГ. У деяких вже відбулися громадські слухання, у деяких – заплановані. Поки що прийняли рішення укласти угоди про співпрацю з чотирьма селами.  Також він додав, що готується підписання угоди з селом Черніїв.
Під час голосування до голів сільських рад звернувся депутат міськради Андріан Волгін:
"Будьте готові, якщо ви до нас приєднаєтеся, з вами ніхто не буде рахуватися. Під вашими церквами будуть роздавати газети, бюджет прийматимуть за 7 хвилин. У нас з дорогами жопа, а у вас будуть розколяду проводити. Будьте готові, що ви будете ніхто", – застеріг Волгін.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: