fbpx

Франківська міськрада не підтримала звернення спортсменів проти будівництва манежу на стадіоні "Юність"

Суспільство 11:29, 15.12, 2017

Звернення від спортивної громадськості проти будівництва великого спортивного комплексу на місці стадіону дитячо-юнацької спортшколи на вул. Шухевичів спробували винести на розгляд сесії міської ради депутати від УКРОПу.

Депутат, відомий спортсмен Віталій Мерінов запропонував внести до порядку денного сесії міської ради звернення спортивної громадськості міста проти будівництва великого спорткомплексу з паркінгом на 500 автомобілів на місці теперішнього стадіону "Юність", що належить дитячо-юнацькій спортивній школі. Нагадаємо, з обласного бюджету на цей об'єкт готові витратити 100 млн грн.

Однак пропозиція Мерінова наштовхнулася на різку реакцію міського голови Руслана Марцінківа

"Зрозуміло, камери всі пишуть, будуть сюжети… Питання треба вирішувати цивілізовано, не застосовуючи фізичну силу і тітушок. Працюйте на камери. працюйте…" – сказав Марцінків. 

Пропозицію Мерінова підтримали лише 13 депутатів, здебільшого з "Самопомочі" і УКРОПу й кілька з БПП. Проти голосували "свободівці" і більшість БПП, частина обранців зовсім не голосували. Питання до порядку денного не включили.

Як писав КУРС, спорткомплекс планують звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів. Площа ділянки – 2 гектари.

Голова облради Олександр Сич зазначав, що загальний кошторис на зведення об'єкта з сучасних металевих конструкцій становитиме близько 100 млн гривень.

На попередньому засіданні обласної ради спортсмени на чолі з Віталієм Меріновим вимагали зняти з порядку денного сесії питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону дитячо-юнацької спортшколи в Івано-Франківську на вул. Шухевичів. Депутати не підтримали їхньої вимоги. 

Під тиском пікетувальників конфліктне питання будівництва спорткомплексу перенесли на 22 грудня – на друге пленарне засідання облради. 14 грудня в обласній раді відбулося обговорення будівництва, але згоди спортсмени і депутати не дійшли. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: