fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Франківська міськрада просить керівництво держави посприяти передачі локомотиворемонтного заводу у власність міста

Франківська міськрада просить керівництво держави посприяти передачі локомотиворемонтного заводу у власність міста

Політика 12:34, 15.12, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що передача акцій ЛРЗ блокується дзвінками впливових людей: міськрада просить втрутитися керівництво держави.

На сесії міської ради Руслан Марцінків пояснив, чому досі не передані місту куплені на аукціоні акції локомотиворемонтного заводу.

“Немає висновку Антимонопольного комітету, Фонд майна не передає акції. Призначений керівник заводу має право виконувати обов’язки до 4 лютого. Не будучи власником, ми не можемо допомогти підприємству”, – зазначив Марцінків.

За його словами, він вже звертався до керівництва держави та представників Кабміну, але офіційної відповіді не отримав.

“Але неофіційна відповідь така: якщо Івано-Франківська міськрада дозволила собі купити локомотиворемонтний завод, то де гарантія, що Одеська міська рада не купить припортовий завод, а Дніпровська – “Дніпросталь”?”  зазначив Марцінків.

За словами Марцінківа, завершення угоди з купівлі заводу “блокується телефонними дзвінками”.

“Олігархи не хочуть у прозорий спосіб купувати підприємства, вони його хочуть взяти за безцінь”,  сказав мер.

На сесії також виступив представник колективу заводу, який повідомив, що працівники залишають за собою право на страйк у разі невиплати боргів із зарплати.

Марцінків пообіцяв виплатити працівникам ЛРЗ заборгованість попри те, що міськрада не має юридичних прав.

Міська рада звернулася до Президена, прем’єр-міністра, ВРУ і НАБУ з проханням втрутитися в ситуацію і посприяти передачі акцій ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” Івано-Франківській міській раді.

За звернення проголосував 31 депутат, 4 утрималися.

Нагадаємо, у травні Кабінет Міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

18 липня депутати Івано-Франківської міської ради підтримали пропозицію Руслана Марцінківа взяти участь в аукціоні з продажу пакета акцій ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”. 28 серпня Івано-Франківський локомотиворемонтний завод офіційно став власністю міста.

Наприкінці вересня антимонопольний комітет заблокував купівлю Івано-Франківською міською радою локомотиворемонтного заводу.

КУРС писав, що Марцінків обіцяє на локомотиворемонтному заводі зберегти робочі місця та виробництвоРуслан Терешко став т.в.о. директора ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” на початку жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: