fbpx

Франківська міськрада вимагає у Гройсмана змінити закон про вибори до парламенту

Суспільство 11:44, 26.04, 2016

Міська рада Івано-Франківська затвердила звернення до голови ВРУ Володимира Гройсмана з вимогою прийняти новий закон, який регламентуватиме проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками. При цьому у зверненні йдеться, що позачергові вибори до парламенту не на часі.

"За результатами останніх виборів до Верховної Ради України до парламенту пройшли люди, які були при владі за часів авторитарно-олігархічного режиму Януковича та його поплічників. Замість реальних реформ людям знову пропонують непопулярні зміни та заниження рівня життя простих громадян. Натомість олігархи та злодії і надалі збагачуються, перебуваючи при владі, – клептократія процвітає",  зачитав звернення депутат міськради Іван Гарасимко.

На переконання франківської міськради, виправити ситуацію може закон, за яким вибори у парламент мають відбуватися за відкритими списками та пропорційною системою. Саме це два роки тому обіцяли кандидат в Президенти України Порошенко і всі політики на Майдані.

"Дуже важливо, аби нові парламентські вибори відбувались за новим, демократичним законом. Важливо те, щоб люди бачили, кого вони обирають, – лідерів громадської думки, активістів та експертів, а не корупціонерів та маріонеток олігархів. Ухвалення такого закону зменшить рівень напруги в парламенті та у громадськості. І цей парламент зможе дійсно працювати для добробуту та блага людей, створення належного громадянського суспільства та правової держави, проведення необхідних, системних і якісних реформ",  звертається до Гройсмана міськрада.

При цьому у зверненні зазначається, що позачергові вибори до Верховної Ради не є сьогодні потрібні у нашій державі, адже велика частина території знаходиться в окупації російським агресором.

"Вимагаємо від Парламенту невідкладного прийняття якісно нового Закону України, положення якого регламентуватимуть проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками та який не допустить до єдиного законодавчого органу держави олігархічних та антиукраїнських сил",  констатують депутати Івано-Франківської міськради.

Звернення підтримали більшість у сесійній залі, фракція БПП "Солідарність" не голосувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: