fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківська міськрада звернулася до центральної влади щодо відключення від центрального опалення окремими квартирами

Франківська міськрада звернулася до центральної влади щодо відключення від центрального опалення окремими квартирами

Суспільство 18:59, 16.05, 2017

16 травня на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати ініціювали звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою спростити процедуру відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що централізовані котельні – це пережиток минулого, від якого варто поступово відходити, передає прес-служба МВК.

"На сьогоднішній день все більше споживачів мають намір відмовитись від послуг централізованого теплопостачання. Серед основних причин – неналежна якість надання послуг, відсутність вибору джерела, надмірно високі ціни на комунальні послуги і головне  неможливість регулювання та контролю температури повітря у житлових приміщеннях відповідно до погодних умов. Тому поступає дуже багато звернень від мешканців міста до керівництва та Івано-Франківської міської ради з проханням втрутитись та дозволити відключення від мереж централізованого теплопостачання окремими квартирами незалежно від волі інших власників квартир",  зазначив міський голова.

Проте, за словами Руслана Марцінківа, в органів місцевого самоврядування не передбачені повноваження для надання таких дозволів. Таким чином фракція націоналістів у міській раді звернулася до центральної влади з проханням врегулювати питання надання дозволів на відключення від центрального опалення.

"Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, які в межах повноважень, визначених Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", на сесійних засіданнях вирішують питання місцевого значення та в межах компетенції діють в інтересах територіальної громади міста та вживають заходів щодо всебічного забезпечення реалізації її прав, звертаємось до Вас з метою врегулювання відносин, пов’язаних з встановленням порядку відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води… Враховуючи все вищевикладене, просимо внести необхідні зміни в нормативно-правові акти, що регулюють зазначену сферу, задля надання можливості відключення централізованого теплопостачання окремими житловими приміщеннями…"  йдеться в офіційному документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: