fbpx

Франківська студентка отримала 1000 доларів стипендії за найкращу магістерську роботу

Суспільство 10:15, 10.10, 2018

Аспірантка юридичного інституту ПНУ Ірина Шукало отримала стипендію за найкращу магістерську роботу від Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень Республіки Польща.

У Прикарпатському національному університеті завершився конкурс на найкращу захищену цього року магістерську роботу.

Його ініціатором виступив Фонд Інституту Східноєвропейських досліджень (м. Варшава, Республіка Польща) у рамках двосторонньої Угоди про співпрацю між Фондом та Прикарпатським національним університетом, інформує прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

Експертною комісією було розглянуто 15 захищених магістерських робіт, які подали на здобуття стипендії Фонду цьогорічні випускники-магістри факультетів та інститутів Прикарпатського університету.

Найкращою визнана захищена магістерська робота магістрантки Навчально-наукового Юридичного інституту Ірини Шукало.

Тема роботи – “Правовий режим санітарно-захисних зон”. Науковий керівник – доктор юридичних наук, професор Надія Кобецька. Зазначимо, що зараз Ірина Шукало навчається в аспірантурі Прикарпатського університету.

“Рішення комісі\ було відзначити саме цю роботу. Ми підтримуємо всі ініціативи Прикарпатського університету, а саме викладачів і студентів, які пов’язані з “Європою Карпат”. Саме зараз, в умовах викликів сучасності, потрібно вирішувати різні складні питання, зокрема в правовому аспекті, пов’язані з захистом довкілля, Карпатського парку. Ми маємо зберегти все це для наступних поколінь”, – зазначив під час виступу представник Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень Яцек Ключковські.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні (2005–2010 рр.), представник Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень Яцек Ключковські урочисто вручив переможниці конкурсу Ірині Шукало грошовий сертифікат в розмірі 1000 доларів на отримання стипендії Фонду.

“Ми намагалися вибрати таку тему, яка актуальна, не досліджена і передусім може мати продовження для практики. Надалі будемо працювати над цією проблемою. Плануємо в дисертаційному дослідженні вийти на досвід країн Європейського Союзу і запропонувати інші шляхи вирішення проблемних питань щодо санітарно-захисних зон. Це важливо для нас з точки зору екологічного права, яке актуальне і не має кордонів”, – сказала науковий керівник, доктор юридичних наук, професор Надія Кобецька.

“Над своєю науковою роботою я працювала 3 роки. Суть дослідження полягає у вивченні правового режиму санітарно-захисних норм в Україні, визначенні їх особливостей та характерного типу. Сьогодні більшість людей є вразливими до різних негативних впливів з боку діяльності підприємств, різних шумів і т. п. Саме санітарно-захисні зони покликані захистити людину, навколишнє середовище задля подальшого розвитку і людини, і в цілому суспільства”, – розповіла про своє наукове дослідження переможниця конкурсу Ірина Шукало.

В червні цього року 10 студентів Прикарпатського університету отримали від засновника Фонду Зигмунта Бердиховського грошові сертифікати на отримання впродовж навчального року щомісячної стипендії в розмірі еквіваленту 100 доларів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: