fbpx

Франківська студентка стала другою на Всеукраїнській олімпіаді з ендокринології. ФОТО

Здоров'я 12:37, 16.04, 2018

У Тернопільському державному медичному університеті імені Горбачевського відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з ендокринології. Студентка четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Ірина Семенів посіла друге місце.

Участь у змаганнях взяли 28 студентів з 14 вищих медичних закладів України. ІФНМУ представляли студенти четвертого курсу Ірина Семенів та Ілона Пукач, інформує прес-служба університету.

Олімпіада проходила у чотири тури. У першому турі проводилося комп’ютерне тестування з усіх розділів навчальної дисципліни. Під час другого туру учасники олімпіади давали письмові відповіді на багаторівневі ситуаційні задачі. Третій тур передбачав курацію хворого з використанням інтерактивної дошки в центрі симуляційного навчання. У четвертому турі студенти повинні були інтерпретувати лабораторно-інструментальні дані з подальшою корекцією лікування. Оцінювало знання студентів високоповажне журі, до складу якого входила завідувач кафедри ендокринології, професор Надія Скрипник.

"Найцікавішим туром олімпіади була курація хворого за допомогою інтерактивної дошки, – розповідає призер олімпіади Ірина Семенів.  За короткий проміжок часу потрібно було діагностувати невідкладний стан пацієнта, провести всі необхідні лабораторні та інструментальні обстеження і вчасно розпочати відповідне лікування. І все це у режимі 3D-технологій. Хоча я вперше мала справу з такою інтерактивною дошкою, але труднощів у виконанні завдання не було".

Після закінчення конкурсного дня всі учасники мали змогу поспілкуватися одне з одним на студентській гала-вечері. Наступного дня всі разом вирушили на екскурсію до Збаразького замку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: