fbpx

Франківська влада хоче "потрясти" супермаркети, щоби витягнули із закапелків дешеві товари

Економіка 11:16, 15.06, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив провести моніторинг супермаркетів міста і домогтися належного маркування російських товарів і викладки товарів місцевого виробництва за соціальними цінами.

Доручення мер дав начальнику відділу туризму Володимиру Устинському, керівнику групи, яка втілює Меморандум між ОДА, мерією Франківська, міськими підприємцями та супермаркетами про забезпечення городян соціальними товарами.

Соціальні товари – це продукція місцевих виробників, яка реалізується за соціальними цінами, тобто без торговельної націнки. Саме такий продаж певного переліку продуктів  хліб, молочна продукція, кондитерські вироби, ковбаси  визначено Меморандумом. 

Володимир Устинський повідомив про початок акції, яка покликана змусити магазини представити соціальний асортимент і активізувати на нього попит. Така починається в мережі магазинів "Тростянецький"  мають бути виставлені інформаційні стенди з інформацією про наявну продукцію місцевих виробників. 

"Супермаркети засувають нашу продукцію на задвірки, а на передній план викладають що дорожче. Ще й часто товари російського виробництва, які не завжди мають позначки про країну виробника. Російські товари стоять на полицях ближче, ніж наші, а наші десь по закапелках. Ще й розраховуються з нашими підприємцями  повертають їм гроші за проданий товар  через два місяці",  окреслив загальну ситуацію заступник міського голови з економічних питань Василь Білик. 

В результаті Руслан Марцінків доручив провести моніторинг франківських супермаркетів з приводу пропозиції, тобто розміщення товарів місцевих виробників. А також зобов'язав учасників моніторингу перевірити маркування російських товарів  на що є чинне розпорядження міського голови. 

"Та зробіть той моніторинг так, щоби вони за нами бігали і просили, щоби ми не робили більше ніяких моніторингів",  поставив завдання мер. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: