fbpx

Франківська винахідниця запатентувала засоби, що допомагають при облисінні чоловіків і жінок

Стиль життя 09:22, 18.07, 2018

Жінка-винахідник року. Такий титул отримала викладачка ІФНМУ, доцент кафедри організації та економіки фармації і технології ліків Мар’яна Федоровська.

Вона знає про натуральну косметику все, ну чи майже все. Адже сама виготовляє різноманітні живильні креми і про їх рецептури може розповідати багато цікавого.

"На фармацевтичному факультеті ми завжди виконуємо наукову роботу, і вона пов'язана з виготовленням складу лікарських та косметичних засобів на основі рослинної сировини. Це дуже цікавий напрям, – розповідає доцент Мар’яна Федоровська. – Щороку в нашій області обирають на затвердження патенти. Я є учасницею такої робочої групи з розробки лікарських і косметичних засобів, на які ми й отримали нещодавно патент на винахід. Основна функція патентування – першими презентувати і захистити свій винахід. Оскільки наша кафедра займається науковою роботою, то це ще й впливає на наш рейтинг".

Як розповідає викладач, на фармфакультеті виготовляють гелеві основи, креми, маски, емульгелі для лікування. Зокрема, займаються напрямком облисіння чоловіків і жінок.

"Я опрацювала цікаві рецептури живильних кремів, зволожуючих, кремів для гоління, від тріщин п'яток, ряд інших засобів. Патент отримала за комплекс засобів, які допомагають при облисінні чоловіків і жінок. Назви цього засобу ще немає, але ми над цим працюємо…" – зазначає науковець Федоровська.

Вона також радить, як користуватися косметикою влітку.

"В літній період ми розуміємо, що змінюється тип шкіри, виділяється більше поту та жиру. Тому треба звертати увагу на це. Якщо шкіра була сухою, вона може стати нормальною. Слід менше застосовувати захисних засобів, оскільки нема холоду, вітру. Треба сонцезахисні засоби, добре застосовувати зволожуючі, пом'якшуючі засоби для рук, обличчя. І менш жирні креми, оскільки активізуються сальні залози в усіх жінок, навіть із сухою шікірою",  говорить Федоровська.

Як визначити, чи дійсно присутні натуральні складники в тому чи іншому засобі, що таке мікробіологічна чистота, яка хендмейд-косметика не зашкодить, та чимало іншого слухайте у радіопрограмі ТРК "Карпати".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: