fbpx

Франківські актори влаштовують "живі" провокативні перформанси. ФОТО

Культура 15:52, 23.09, 2018

Незвичайні перформанси в стилі "живої скульптури" влаштовують франківські актори Артур Гулько і Андрій Кирильчук.

Франківський журналіст Володимир Гарматюк анонсував у мережі матеріал про незвичайні вуличні перформанси від незвичайних акторів. 

"Готую матеріал про Артура Гулька і Андрія Кирильчука, акторів, які працюють в жанрі "живі скульптури". Це зовсім не те, до чого ми звикли, – живі статуї, які стоять на вулицях, розважаючи туристів за гроші. У свої образи і перфоменси вони вкладають глибокий зміст. Актори беруть участь у таких фестивалях за кордоном. І привозять нагороди. Власне, за свою оригінальність, за актуальність тем і незвичність їх подачі", – поділився задумом і представив своїх героїв журналіст.

Перфоменс із гаджетами – один із багатьох, які актори вже втілили. В ньому – глибокий зміст, пояснив Володимир Гарматюк: ми, як статуї, закам'яніли, забронзовіли зі своїми ґаджетами. У кафе, дома, транспорті, на вулицях, на переходах, на зупинках. Мовчазні і втуплені у свої екрани. Позбавлені і позбавлювані простого живого спілкування. 

Кажуть актори, що люди ще кілька років тому сприймали їх дуже агресивно. Зараз інакше, позитивніше.

"Вони провокують і змушують думати. Закам'янілі статуї з ґаджетами в руках. Очі. Важливий зоровий контакт. Щоби знати, чи влучив, чи пробрався до глухих закамарків… А ще дівчина в тролейбусі сказала, що у нього дуже блакитні очі. У статуй таких не буває.. А люди на вулицях просили сфоткатися", – ділиться враженням, які відтворить у матеріалі на ТБ, Володимир Гарматюк.

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: