fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Франківські активісти перевірили, як живе "бідний" чиновник, який отримав з бюджету майже півмільйона гривень

Франківські активісти перевірили, як живе "бідний" чиновник, який отримав з бюджету майже півмільйона гривень

Політика 10:51, 17.11, 2015

Громадські активісти разом з журналістами завітали у гості до начальника управління культури Івано-Франківська Мирослава Петрика, який днями отримав з бюджету майже півмільйона гривень на покращення житлових умов.

Коли завітали “непрохані гості”, чиновник якраз збирався виїжджати на роботу на своємо “Renault Logan”.

1

Поруч припаркований ще один автомобіль – “Nissan Micra”. Як пояснив Мирослав Петрик, другий автомобіль належить його дружині Катерині Петрик, яка працює завідуючою дитсадка.

2Будинок Петриків – двоповерховий, на подвір’ї  літня кухня, правда, у занедбаному стані.

3

На запитання активістів, чому Петрики, якщо їм вкрай потрібне нове житло, купили не квартиру, а нові “іномарки”, начальник управління культури відповів: аби їздити до хворих батьків та до померлих на цвинтар.

На підмогу чоловікові з хати вийшла дружина Катерина Петрик і показала документи: мовляв, разом з сім’єю сина вони живуть на 22,7 квадратних метрах.

Наразі, за її словами, цієї площі не вистачає. Адже з Петриками живе молодший син з двома дітьми.

На пораду активістів відправити сина на роботу жінка відказала, що він працює, але зарплата  600 гривень.

“Ну, погодьтеся, що з такою кількістю людей в такій кімнаті жити неможливо”,  каже Катерина Петрик.

Вона завзято захищала чоловіка:

“Він відпрацював 22 роки. Він це заслужив, він одним з перших ніс прапор України в Англії, коли було становлення країни, у нас є газети лондонські з його фотографією з прапором. Він об’їздив з концертами своїх колективів всю Європу, він ніс культуру!”  виправдовує Петрика дружина Катерина.

Жінка нарікала, що за гроші, які виділило місто, можна купити однокімнатну квартиру-сирець у новобудові, тому доведеться брати кредит. На запитання активістів, чи доцільно брати кошти з бюджету, коли військовослужбовці отримають по тисячі гривень допомоги, Катерина Петрик відповіла, що її сім’я не винна, що почалася війна.

Сам Мирослав Петрик запевнив активістів, що заробляє до трьох тисяч гривень на місяць. До слова, його “Renault Logan” коштує від 260 тисяч гривень, авто дружини “Nissan Micra” – від 275 тисяч гривень.

“Не кожен день заправляю, не кожен їжджу”,  чиновник бідкається, що не вистачає коштів на бензин.

До слова, Мирослав Петрик стоїть на черзі у міськвиконкомі на житло. Журналістам пояснив, що ця черга до бюджетних коштів не має стосунку.

“Це просто отримання матеріальної допомоги на покращення житла, то чому ви питаєте, чи я перший чи не перший?! Який є”,  відрізав чиновник.

“Я вражаю, що за стільки років у виконкомі… Це страшна-важка праця, ви собі не уявляєте, ні суботи-неділі вихідної!”  виправдовує чоловіка Катерина Петрик.

Сусіди Петрика живуть не в кращих умовах. І на житлові умови не скаржаться.

Так само, як і Петрик, його сусідка Ярина Молочна живе у двокімнатній квартирі. Крім того, у будинку чиновника добудований другий поверх.

Жінка каже, що “допомогою” міськвиконкому для сусіда шокована.

Як повідомляв КУРС, 4 листопада міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підписав розпорядження про виділення з бюджету 475 тисяч гривень для покращення житлових умов начальнику управління культури МВК Мирославу Петрику.

Пізніше він пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: