fbpx

Франківські футзалісти вивели збірну України в 1/4 чемпіонату Європи

Спорт 11:57, 05.02, 2018

Декілька днів тому у Словенії стартував 11-й чемпіонат Європи з футзалу. Збірна України потрапила в групу С, де її суперниками стали збірні Португалії та Румунії.

В першому матчі синьо-жовті зустрічались із збірною Румунії, в складі якої виступають декілька натуралізованих бразильців. Початок матчу видався несподіваним для української команди, адже дуже швидко рахунок став 1:0 на користь румунської дружини. Хоча наша збірна й контролювала хід матчу, однак до завершення справа не доходила. Під час наших атакувальних дій гравцям румунської збірної вдалось вийти в контратаку і зробити рахунок 2:0. Однак за кілька секунд до кінця першого тайму вихованці івано-франківського футзалу Тарас Королишин та Петро Шотурма розіграли штрафний удар і Королишин влучив в кут воріт – 2:1, передає прес-служба Івано-Франківського МВК.

Після перерви гра кардинально не змінилась. Українці й далі потужно атакували і в одній з атак таки досягнули бажаного – 2:2.

Головний тренер Румунії розумів, що втрачати вже нічого, і почав грати з п'ятим польовим. І це принесло свій результат для збірної України! Голкіпер НФК "Ураган" Євген Іваняк спіймав м’яча після удару румунського збірника і точно вкинув на франківця Шотурму, який влучив у порожні ворота, встановивши остаточний рахунок матчу – 3:2!

Другий матч на футзальному Євро збірна України проводила проти грізних португальців. Зазначимо, що збірна Португалії обіграла в першому матчі Румунію – 4:1.

Тож фактично це був матч за перше місце в групі. Однак знову наші хлопці швидко пропустили і по ходу матчу програвали 0:2. Але знову зв’язка Шотурма – Королишин дала своє. Спочатку скоротив рахунок Раззуванов, а далі франківець Королишин ідеальним ударом зрівняв рахунок в матчі – 2:2.

Однак раділи наші хлопці недовго. За декілька хвилин португальці забили знову – 3:2. України перейшла на гру з 5-м польовим і знову пропустила. Порожні ворота вразив Нільсон, а далі один з найкращих гравців Євро Рікардіньйо забив знову – і рахунок став 5:2. Втрачати було нічого, і українці знову перейшли на гру з 5-м польовим. Це дало свої плоди. Шотурма вразив ворота суперників і встановив підсумковий рахунок – 5:3.

Збірна України, посівши другу сходинку в групі, вийшла до чвертьфіналу, де їй протистоятиме чинний чемпіон Європи – збірна Іспанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: