fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківські комунальники нагадали про заборону побілки бордюрів та дерев вапном

Франківські комунальники нагадали про заборону побілки бордюрів та дерев вапном

18:13, 08.04, 2019

З наближенням свят на вулицях франківських міст все частіше можна побачити працівників комунальних служб, які намагаються причепурити парки та громадські місця.

Про це нагадав начальник інспекції з благоустрою Івано-Франківська Мирослав Федорків.

"Нагадую усім комунальним підприємствам, відомчим організаціям та приватним підприємствам: БІЛИТИ НЕ МОЖНА!!!" – йдеться у дописі.

Посадовець зазначає, що пунктом 9.1.17. наказу Мінрегіонбуду від 2006 року, білити вапном дерева і малі архітектурні форми заборонено: "Тому ми наголошуємо усім службам, що побілка дерев, бордюрів, лавок, урн, стовпів, мостів, ларьків, котів, кущів, собак, всіляких посіпак та інших МАФ буде розцінюватися інспекцією з благоустрою як шкідництво та акт вандалізму проти міста".

Окрім того, це марна трата бюджетних коштів задля імітації бурхливої діяльності у стилі міцних господарників радянського періоду – кажуть комунальники міста.

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою і Муніципальна інспекція з благоустрою наполегливо просять не порушувати вимоги нормативної бази та сподіваються на розуміння з боку усіх суб'єктів господарювання.

"Зробимо наше місто більш європейським", – закликає Федорків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: