fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківські комунальники перемогли в суді прокуратуру, яка оскаржувала новий порядок розміщення вивісок у місті

Франківські комунальники перемогли в суді прокуратуру, яка оскаржувала новий порядок розміщення вивісок у місті

13:36, 14.12, 2017

Муніципальна інспекція з благоустрою відновлює відповідність вивісок до вимог Положення "Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську", прийнятого 30 грудня 2016 року.

Сьогодні, 14 грудня, за участі представників Департаменту правової політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради виграно апеляцію та скасовано рішення суду першої інстанції і відмовлено у позові прокуратури Івано-Франківської області щодо скасування Положення "Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську", що затверджене рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №908 від 30.12.2016 року.

"Відтак Положення набрало законної сили, тому Муніципальна інспекція продовжить здійснювати перевірку всіх вивісок, і в разі непред'явлення дозвільної документації на їх розміщення Виконавчим комітетом міської ради прийматимуться рішення щодо демонтажу самовільно встановлених вивісок та буде проведено їх демонтаж", – повідомила Христина Калитка, головний фахівець Муніципальної інспекції з благоустрою. 

Як писав КУРС, 12 жовтня Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури області до виконавчого комітету міської ради про скасування його рішення "Про порядок розміщення вивісок в обласному центрі".

Нагадаємо, 30 грудня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради затвердив рішення "Про розміщення вивісок в м. Івано-Франківську".

Якщо ж раніше паспорти вимагалися до вивісок на пам’ятках культурної спадщини, то тепер проектну документацію для встановлення вивіски мають отримати й інші власники вивісок, розміщених на території Івано-Франківська. 

Підприємців зобов’язали до 1 липня привести вивіски у відповідність до порядку розміщення вивісок в місті Івано-Франківську. Але деякі підприємці не погодилися з рішенням виконкому та подали на комунальників до суду. Однак чимало підприємців і компаній з розумінням поставилися до ініціативи мерії та вимог громадськості унормувати вивіски й вже демонтували ті, які не відповідали новим вимогам. Так, демонтували вивіску у відділенні ПриватБанку в історичному будинку по вулиці Незалежності, 11. 

Нагадаємо також, що у Франківську реалізується програма "Вивіски" від платформи "Тепле Місто". Програма пропонує безплатне макетування естетичних вивісок відповідно до правил візуального стилю та промозаходи. Як мали б виглядати правильні вивіски – читайте ТУТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: