fbpx

Франківські комунальники придбали вживану дорожню фрезу майже за 3 мільйони гривень

Суспільство 10:54, 01.12, 2016

28 листопада в електронній системі публічних закупівель Prozorro відбувся тендер департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради із закупівлі вживаної дорожньої фрези марки Wirtgen W100 чи її аналогу.

Дорожня фреза – дорожня машина, призначена для розпушування та подрібнення ґрунту (в тому числі асфальтобетонного покриття).

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів, що це перша така техніка, яка з’явиться на балансі комунальників, пише Репортер.

"Раніше фрезу орендували зі Львова чи Тернополя, – говорить Смушак. – І доводилося платити орендну плату за її використання. Така фреза потрібна при поточних ремонтах. Тепер яму можна буде швидко підрізати і закатати, а раніше робили це відбійними молотками. Депутати на останній сесії виділили кошти на її придбання, і ми через Prozorro оголосили тендер".

У торгах взяли участь п’ять учасників. Очікувана вартість тендеру – 3,6 млн грн. Найменшу ціну в 2,5 млн запропонувала тлумацька фірма ТОВ "Перспектива-ІВ". Та їхню пропозицію відхилили, оскільки технічні характеристики пропонованої фрези не відповідали вимогам, а фірма не надала документів, які б підтверджували схожі реалізовані поставки.

Тому в тендері перемогла ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба", яка запропонувала вживану фрезу Wirtgen W1000 F 2004 року випуску з пробігом 8300 мото/годин вартістю 2 899 000 грн. Тож в результаті комунальники таки зекономили мільйон бюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: