fbpx

Франківські комунальники відшкодують власникам затопленої квартири майже 13 тисяч гривень

Суспільство 16:01, 13.10, 2016

Івано-Франківський міський суд зобов'язав комунальне підприємство "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" виплатити матеріальну та моральну шкоду власникам квартири по вулиці Горбачевського, 9, де на горищі потекли труби.

Власники затопленої квартири звернулися до суду з позовом до МІУК та ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Аварія сталася через порив труби на горищі будинку. Позивач посилається на те, що квартиру залило через неналежне утримання внутрішньобудинкових мереж.

Внаслідок аварії у квартирі позивача пошкоджені стіни, стеля та підлога у двох кімнатах, а також проводка електропостачання, вийшли з ладу розетки, світильники, зіпсуто кімнатні меблі. Відповідно до висновку судового будівельно-технічного дослідження, вартість відновлювального ремонту квартири становить 10 085 гривень. На звернення позивача про відшкодування збитків відповідачі відреагували відмовою.

У суді представники МІУК та ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" своєї вини не визнали. Крім того, як йдеться в рішенні суду, задовго до аварії теплокомуненерго зверталося до попередника МІУК – "Єдиного розрахункового центру" – з вимогою замінити системи теплопостачання у житлових будинках, зокрема й у будинку №9 по вулиці Горбачевського.

Оскільки за обслуговування внутрішньобудинкових мереж відповідає саме МІУК, суд вирішив стягнути з цього підприємства на користь позивача 10 085 гривень на відшкодування матеріальної шкоди, 2000 гривень – моральної шкоди та 800 гривень – витрат, пов’язаних з проведенням експертизи.

Рішення суду першої інстанції може бути оскаржене до Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Випадки, коли франківчанам вдається у суді добитися від комунальників компенсації за збитки, не поодинокі. Як писав КУРС, у квітні цього року суд зобов’язав МІУК відшкодувати франківчанці 35 тисяч гривень за залиття квартири на Галицькій, 147-В.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: