fbpx

Франківські патрульні приготували борщ для громади. ФОТО

Суспільство 19:41, 25.10, 2016

Поліцейські, студенти-іноземці, активісти, журналісти та жителі Франківська зустрілися на "Міжкультурній кухні (Multicultural Cooking Expo)".

"Міжкультурну кухню (Multicultural Cooking Expo)" організовала Молодіжна організація СТАН спільно з Управлінням патрульної поліції у м. Івано-Франківськ в рамках програми "ПОЛіС (Поліція і Спільнота)" при підтримці Міжнародної організації IREX. Захід мав на меті налагодити комунікацію між патрульними та громадою міста.

"Цей захід для людей, які ще не включені в соціальне життя або хочуть здобути нові знайомства, щоб почувати себе комфортніше в місті", – зазначив активіст молодіжної організації СТАН Богдан Дебельовський.

Він додав, що обрали поліцію для комунікації, оскільки поліцейська реформа стала однією з найуспішніших, які були втілені в Україні. Тому вкрай важлива підтримка громади.

Такий формат вибрали із наголосом на неформальність діалогу між громадою і поліцією.

"В наш час є стільки бюрократії, що потрібно робити щось простіше. То чому б не поспілкуватися за чашкою кави, чи приготуванням страв, чи граючи у футбол. Нам дуже бракує альтернативних неформальних рішень, коли можна знайомитися і по-людськи будувати взаємовідносини",  додав Богдан.

Патрульні поліцейські також зраділи "Міжкультурній кухні" та охоче приєдналися. Патрульна Таміла Кульпа розповіла, що сьогодні довіра до поліції дещо послабшала, але переконує, що цьому немає причин.

"Не варто зневірюватися і падати духом. Ми працюємо для людей, і налагодження співпраці є нашим пріоритетом",  сказала патрульна.

Поліцейські приготували борщ та пригостили ним гостей. Зізнаються, що вдома на приготування їжі не завжди вистачає часу.

Поки страва готувалася, присутні мали можливість пограти у популярну гру "Dixit" та неформально поспілкуватися.

Приготуванням страви національної кухні займалися і запрошені студенти-іноземці.

За словами організаторів, захід такого формату став пілотним. У подальшому СТАН планує організовувати подібні більш масштабні заходи у рамках проекту "Міжкультурна лабораторія".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: