fbpx

Франківські перевізники відмовилися добровільно вносити в договори пункт про обладнання автобусів GPS-навігаторами

Суспільство 18:27, 30.09, 2014

Виконком Івано-Франківської міської ради планує внести зміни до рішення "Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування з метою покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів у міському транспорті". Рішення передбачає уточнення встановлення GPS-навігаторів та відеореєстраторів в автобусах.

Проект рішення винесли на громадське обговорення.

За словами заступника департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку МВК Ігоря Сенчука, перевізники відмовилися добровільно вносити такі нововведення в договори. Тому міська рада вирішила змусити перевізників встановити GPS-навігатори та відеореєстратори у маршрутках рішенням виконкому.

Зміни до рішення також передбачають вирішення питання забезпечення водіїв на міських автобусних маршрутках туалетами. Однак наразі на встановлення туалетів для водіїв немає у міському бюджеті коштів. Зокрема, на шість туалетів необхідно 200 тисяч гривень. За словами Сенчука, зараз комунальники намагаються домовитися з підприємцями на кінцевих зупинках, щоб пускали водіїв сходити по нужді.

Також у міськвиконкомі вважають, що встановлення компостерів у автобусах є недоцільним і пропонують цей пункт виключити з рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: