fbpx

Франківські перевізники закликали Марцінківа не піаритися за їхній рахунок та компенсувати проїзд пільговиків

Суспільство 17:29, 06.02, 2018

Перевізники Івано-Франківська стали заручниками бажання міського голови Івано-Франківська попіаритися перед громадою. Про це йдеться в заяві Спілки перевізників Івано-Франківська.

"Щодня іванофранківці мають контакт із сотнями організацій та підприємців, послугами яких вони користуються: Теплокомуненерго, МІУК, Обленерго, провайдери інтернету, продавці продуктів харчування, надавачі освітніх, медичних послуг…, а також маршрутки. Мережа громадського транспорту – один з важливих елементів повноцінного міста. Робота починається о 6.00 ранку і закінчується о 23.30 технічним оглядом. Проте саме представники цієї галузі стали заручниками бажання мера попіаритися перед громадою. Мова йде про безумовно позитивні "нововведення"  такі як безкоштовне перевезення пенсіонерів та школярів. Проте чому за це мають платити перевізники?"  йдеться в заяві.

В Асоціації повідомляють, що основними проблемами галузі є масовий виїзд за кордон водіїв, низький тариф, який не дозволяє оновлювати автобуси та здійснювати капітальний ремонт техніки, потреба в постійному контролі за станом автобуса та поведінкою водія, паливно-мастильні матеріали (ціна за дизпаливо зросла до 30 грн/л).

У коментарі КУРСу керівник Спілки перевізників Івано-Франківська Олег Стахів зазначив, що перевізники вимагають компенсації за проїзд пільговиків.

"Ми хочемо, щоб мерія дотримувалася закону. Згідно із законом місцева влада має компенсувати проїзд пільгових категорій. У нас компесують? Ні",  говорить Стахів.

Стахів зазначив, що перевізників годують обіцянками від грудня. Наразі вони на прохання мерії відклали страйк. Але питання не зрушилося з місця. Тому, зазначає голова Спілки перевізників Івано-Франківська, не виключено, що страйк таки відбудеться.

Також Олег Стахів зазначив, що Спілка перевізників створена для вирішення проблем галузі, покращення якості надання послуг, діалогу з мешканцями та владою, а також вирішення нагального питання: хто буде платити за піар-програми мера.

"Бо на даний час виглядає так, що франківці, які отримують на руки мінімальну зарплату 2650 грн, вагітні жінки та молоді мами, студенти оплачують перевезення категорій людей, які міський голова ввів для підвищення власного рейтингу", – додав Олег Стахів.

Як писав КУРС, недавно франківські перевізники готувалися до страйку – попереджали, що приватні автобуси на маршрути не виїдуть. Перевізники вимагали підвищення тарифу до 5 гривень. Міський голова Руслан Марцінків заявив, що не погодиться на ультиматуми перевізників, а з тими, хто не виїде на маршрути, будуть розірвані договори. 

Олег Стахів повідомив, що у підприємців з владою почалися консультації щодо зміни тарифу, тож наразі про страйк мова не йде. Зі свого боку Марцінків заявив, що вартість проїзду не зросте до березня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: