fbpx

Франківські підприємці передали нове обладнання для військової поліклініки на 23 тисячі гривень

Здоров'я 11:07, 12.03, 2015

Сьогодні підприємці передали медичне обладнання та ліжко для масажно-реабілітаційного кабінету в Івано-Франківській військовій поліклініці (перейменованій на поліклініку 1121).

Така акція проходить вже не вперше. Минулого разу військова поліклініка отримала дві медичні кушетки для створення масажно-реабілітаційного кабінету.

Після того, як лікарі озвучили потреби і проблеми, з якими стикається поліклініка, підприємці продовжують допомагати. Цього разу відгукнулись представники ГО "Свобода життя". Вони власними зусиллями придбали медичне ліжко українського виробника  вартістю 5 тисяч гривень.

"Ми подарували військовій поліклініці для наших бійців медичне ліжко. Головне, щоб наші воїни, наші герої поверталися з АТО живими, а все інше ми подолаємо разом", – розповів керівник ГО "Свобода життя" Володимир Бондар.

"Переваги цього ліжка у тому, що воно функціональне – можна підняти вверх, опустити вниз пацієнта, змінити форму тіла для того, щоб надати допомогу в будь-якій ситуації, яка виникає. А в нас виникає так само, як і в стаціонарі, – це є і гострі стани, і післяопераційні хворі, і ми робимо малі операції", – зазначила завідуюча денним стаціонаром військової поліклініки 1121 Ніна Старожук.

Окрім ліжка, долучились і представники компанії, яка продає медичне обладнання в Україні. Вони безкоштовно передали турманієву кераміку, яка допоможе локально покращити кровообіг, посилить регенерацію тканин та метаболічні процеси в організмі. Вартість подарунка – 18 тис. грн.

"Ми приймемо бійців АТО на безкоштовні оздоровчі сеанси, а також, можливо, переселенців за рекомендацією фахівців з поліклініки, і це буде безкоштовно", – розповіла директор салону "Nuga Best" Юлія Бондар.

У військовій поліклініці сподіваються, що це не остання допомога від волонтерів, бо проблема з ліжками для пацієнтів не вичерпана.

"На денному стаціонарі в нас було при організації 10 ліжок, які працюють протягом доби, – одні прокапались і пішли, потім інші. Звичайно, було би добре хоча би 4 старі ліжка замінити на нові. Медсестрі незручно стояти, нахиляючись, і світло високо, щоб надати необхідну допомогу", – розповіла Ніна Старожук.

Завідуюча денним стаціонаром зазначає, що гостро стоїть питання із медикаментами. У закладі їх обмаль, тому пацієнти змушені самі собі їх купувати. Серед найбільш затребуваних антибіотики, спазмолітики, обезболюючі, ранозагоюючі, препарати для лікування захворювань дихальної системи, адже значна частина пацієнтів мають патології дихальної системи – бронхіти, пневмонію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: