fbpx

Франківські підприємці передають на передову каву власного виробництва

Суспільство 07:38, 07.02, 2019

Виробники кави з Франківська запустили благодійний проект "Кава Героїв". І безкоштовно щомісяця вони передають українським військовим на передову смачну каву власного виробництва.

Ініціатива проекту належить Тарасу Бойчуку, представнику компанії "Coffee Lab Roasters". Він розповів "Репортеру" про свою ініціативу.

"Ми в  компанії "Coffee Lab Roasters" завжди знали, що маємо допомагати. Ми робили відправки кави на Схід і дарували бійцям, які приходили до нас, але це були поодинокі випадки, – говорить Тарас Бойчук. – Не було механізму, як це все можна реалізувати. Кілька місяців назад я поспілкувався з волонтерами, які надають допомогу хлопцям на передовій, з хлопцями, які були в АТО, з громадськими організаціями, які надають підтримку. Разом ми вияснили, що бійцям бракує хорошої кави і сигарет. З другим ми б не дуже допомогли, а от з кавою – це було попадання прямо в десятку".

Співзасновники "Coffee Lab Roasters" безкоштовно виділили каву, "Brendari" візуалізували упаковку, а Андрій Фармуга з "Івано-Франківської обласної асоціації учасників та ветеранів АТО" взяв на себе всю логістику з доставки. Після цього перша партія в 33 упаковки попрямувала на передову.

Цього місяця практично всі виробники кави з Івано-Франківська об’єднались і долучилися до проекту "Кава Героїв". Минулого тижня вони разом відправили 84 упаковки кави в 5 бригад, які зараз на передовій.

"Я вражений рішенням наших локальних компаній "Kaffee Kultur", "Gora Coffee Roasters", "Ростерія Кави", які без обговорень надали каву в першу ж хвилину, коли я запропонував їм долучитися, – додає Бойчук. – Для чого це все? Для підтримки бійців, для того, щоб просто сказати "дякую", адже на їхніх плечах вся Україна!"

За словами Тараса, відправка кави буде здійснюватися щомісяця, безстроково. Каже, що відгуки від бійців про каву поки тільки позитивні – кава смакує. В планах долучити виробників кави з усієї України. Зараз налагоджують склад, обдумують логістику: куди і звідки можлива доставка. Наразі виробники кави, які хочуть долучитися, можуть надсилати власну каву в "Coffee Lab Roasters", і вже звідти вона поїде на Схід. 

Якщо хтось хоче просто допомогти, долучитися до проекту особисто чи якась компанія готова закупити партію кави для бійців, пишіть в приватні повідомлення Тарасу Бойчуку в соціальній мережі Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: