fbpx

На Прикарпатті поліцейські-чоловіки сьогодні одягнуть білі стрічки

Суспільство 10:40, 25.11, 2018

В такий спосіб працівники поліції долучаються до руху проти домашнього насильства щодо жінок.

У День білої стрічки, 25 листопада, чоловіки у різних країнах приколюють до одягу білу стрічку як символ підтримки у прагненні викорінити насильство щодо жінок і таким жестом закликають інших підтримати цю ініціативу.

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області долучилося до Міжнародної кампанії "День білої стрічки", інформує прес-служба. В мережі виклали фото очільника Нацполіції Прикарпаття із білою стрічкою на лацкані мундира. 

1

КУРС писав, що поліції дозволили терміново втручатися в домашнє насильство.

Глобальна ініціатива "Біла стрічка", що походить із Канади, є найбільшим світовим рухом, який має на меті залучення чоловіків до вирішення проблеми насильства з боку чоловіків щодо жінок і дівчат.

Представництва "Білої Стрічки" ("White Ribbon") існують у більш ніж 60 країнах, включаючи Україну. Кампанія "Біла Стрічка" символізує намір чоловіків ніколи не чинити, не сприяти чи не залишатися байдужими до насильства проти жінок.

Нагадаємо, цього року понад 2,5 тисячі прикарпатців повідомили про домашнє насильство в поліцію

Досвід залучення чоловіків до боротьби із насильством проти жінок набуває все більшого розповсюдження у світі. Наприклад, генеральний секретар ООН в 2009 році заснував міжнародну мережу чоловіків-лідерів, які протистоять насильству щодо жінок, до якої входять Пауло Коельо, екс-президент Чилі Рікардо Лагос, міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні, прем'єр-міністр Іспанії Хосе Сапатеро та інші. Білу стрічку щорічно вдягають Девід Бекхем, Пол Маккартні, Джонні Депп, Франсуа Піно та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: