fbpx

Франківські правоохоронці розшукують хуліганів, які понищили деревця на Гарбарській

Суспільство 16:19, 15.09, 2015

На цих вихідних у самому центрі Івано-Франківська четверо молодиків цинічно поламали нещодавно посаджені деревця біля духовної академії.

Отець Володимир Містерман, який виклав у мережу відео, де вандали ламали деревця на вулиці Гарбарській, розповів у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо подробиці злочину.

"Серце краялось бачити ті поламані деревця. Та коли я побачив, що це зроблено навпроти камери на будинку духовної семінарії, відразу ж підійшов до них, бо не міг це залишити просто так. Там мені розповіли, що ще з самого ранку викликали міліцію. Правоохоронці  склали заяву, проте відеозапис не взяли, аргументувавши, що не мають на що його зберегти", – каже священик.

Отець Володимир розповідає, що на відео чітко видно обличчя зловмисників. Окрім того, на записі помітно, як в момент злочину один з них відповів на дзвінок. Тому знайти зловмисників правоохоронцям буде не важко.

В УМВС кореспонденту Бліц-Інфо підтвердили, що така заява у них є. На сьогодні правоохоронці уже опрацювали відеозапис і проводять заходи щодо ідентифікації та пошуку осіб, які вчинили цей злочин.

У міліції поки що не беруться коментувати, яке покарання загрожує цим вандалам. Проте такі дії відповідають статті 296 ККУ (Хуліганство). Згідно зі нею хуліганством є грубе порушення громадського порядку через явну неповагу до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Це може бути завдання тілесних ушкоджень, пошкодження чужого майна, тривале і наполегливе перешкоджання нормальній роботі громадських закладів тощо.

Карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.Ті самі дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Що ж стосується самих дерев, то, за словами священика, невідомо, коли посадять нові і чи посадять взагалі, оскільки це "недешеве задоволення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: