fbpx

Канони нерухомості: запитай, чи твій рієлтор працює за ними?

Економіка 14:33, 30.11, 2017

В Івано-Франківську проходить авторський майстер-клас світового експерта на ринку нерухомості Артура Оганесяна для рієлторів, що об'єдналися в обласну Асоціацію фахівців з нерухомості.

35 рієлторських компаній Івано-Франківська долучилися до Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) і створили обласну організацію. Щоби підвищити свій професійний рівень, влаштували триденний семінар. З авторським майстер-класом до Франківська приїхав легендарний рієлтор із 24-річною практикою, спеціаліст міжнародного ринку нерухомості Артур Оганесян.

Серед іншого франківських фахівців з нерухомості навчали сучасним технологіям продажу та особливостям ексклюзивних рієлторських послуг у світовій практиці. А також філософії рієлторської справи.

“Для мене цей майстер-клас став переворотом у свідомості. Артур Оганесян нагадав нам прості базові речі, про які ми не замислюємося у щоденній круговерті роботи. В основу професійної діяльності рієлторів мають бути покладені біблійні принципи. Коли Кодекс етики рієлторів ґрунтується на Біблії, на базових людських цінностях, сформульованих у Божих заповідях, – як-от поводься з іншими так, як хочеш, щоби поводилися із тобою; не служи двом господарям одночасно; не обмани, – то ти розумієш, що йдеш правильним шляхом”, – ділиться враженнями Олександр Лахтіонов, керівник Івано-Франківського відділення АФНУ, засновник рієлторської компанії, яка вже 11 років працює на ринку Франківська.

Участь у семінарі взяли три десятки рієлторів з Франківська – представники АФНУ та рієлтори з інших агентств нерухомості міста, а також колеги з Молдови.

“Цей семінар – значима подія для професіоналів на ринку нерухомості Івано-Франківська. Вперше у нашому місті професіонал-практик міжнародного рівня вчить працювати за світовими стандартами, розповідає, як працюють рієлтори в інших містах України та за кордоном, подає найкращі рієлторські практики”, – відзначила Надія Левконович, учасниця АФНУ, засновниця і керівник агенції нерухомості, 15 років на ринку Франківська.

Професійні рієлтори, якими є учасники АФНУ, за її словами, повинні діяти перш за все на засадах чесності.

“На цей час в Україні немає закону, який би регулював нашу діяльність, особливо її етичну складову. Усвідомлюємо, що праця рієлторів не повинна виходити за межі етичних норм, це найголовніше в нашій професії, бо там, де є великі гроші, є великий ризик спокуси. Ми сповідуємо принцип, що діяльність рієлторів має бути чесною, прозорою і зрозумілою для клієнтів. Тому і об’єдналися в організацією, яка буде дбати про дотримання цих принципів і гідність професії”, – обґрунтувала створення обласного відділення АФНУ Надія Левконович.

Наразі за кількістю рієлторів Івано-Франківськ входить у ТОП-5 міст України і є першим після міст-мільйонників. Багато хто з франківських рієлторів спаплюжив фах негативними фідбеками, визнає Олександр Лахтіонов.

“Не можу сказати, що всі рієлторами роблять честь нашій професії. Але ми починаємо самі із себе – об’єднуємося, укладаємо принципи професійної діяльності, щоби вийти на рівень, коли в суспільстві до нас будуть ставитися з повагою. Це для нас дуже важливо”, – підтримує колегу Надія Левконович.

Учасники АФНУ мають намір запровадити після семінару типову угоду про ексклюзивні послуги, яку укладатимуть із клієнтами та в якій передбачатимуть серед іншого й етичну складову.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: