fbpx

Франківські школярі опановують техніку розпису скла. ВІДЕО

Культура 14:44, 29.12, 2017

Напередодні новорічно-різдвяних свят малюнки на склі виводять не лише морози. У Музеї мистецтв Прикарпаття давню техніку розпису скла опановують школярі під керівництвом професійних художників. У творчій атмосфері малювання поєднують із колядуванням.

Семикласники 10-ї школи уже втретє відвідують творчі майстер-класи у Музеї мистецтв Прикарпаття. Їхній класний керівник Ірина Тихонюк розповідає, дітей не доводиться змушувати до мистецьких занять. Для них це цікаво. Часто, каже вчителька, самі просяться на майстер-клас, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Фарби, пензлі і прозоре "полотно". Техніка дуже схожа на звичайне малювання на папері, зізнається школярка Каріна Собко. Однак потребує більшої сконцентрованості. Для дівчини таке заняття – не нове.

Аби опанувати техніку розпису на склі, багато часу не потрібно, запевняє семикласник Євген Грималюк. Головне  бажання і трохи фантазії. Проте, зізнається, таке заняття набагато цікавіше, аніж шкільні уроки малювання.

Такі майстер-класи у Музеї мистецтв проводять декілька разів на рік, розповідають художники. Часто – благодійного характеру для дітей з особливими потребами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: