fbpx

Франківські студенти вимагають від Марцінківа пояснень з приводу поранення 17-річної дівчини феєрверком

Суспільство 09:27, 20.12, 2017

Студентська спільнота Прикарпатського національного університету звернулася до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа із запитаннями про нещасний випадок на відкритті ялинки, коли їхню 17-річну колегу важко поранило петардою від феєрверку.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, важко поранило петардою: за інформацією від поліції, дівчина втратила багато крові, її без свідомості забрали "швидкою" до лікарні. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі запевнили, що загрози для життя немає. 

Від імені спільноти ПНУ Life, яка в фейсбуці об'єднує студентів ПНУ, звернення до Руслана Марцінківа опублікував у соцмережах студент Тимур Фараджев.

"Хочу звернутися до Руслана Романовича з кількома питаннями щодо ситуації з важким травмуванням нашої студентки на вашому заході.

По-перше, Руслане Марцінків, якого дива на четвертому році війни, коли військові, волонтери і соціальні служби просять громадян не використовувати піротехніку, аби дати УБД та ВПО можливість реабілітувати психіку, мерія як взірець поведінки для містян організовує запуск гучних феєрверків, та ще й в середмісті? Як у вас вистачає сміливості це робити?

По-друге, чому знехтували технікою безпеки? Як? Поясніть, може, в мене не вистачає клепки зрозуміти, як можна додуматись поставити піротехніку серед натовпу? Хто відповідальний? Кому було доручено це зробити? Є вагомі причини тримати кадри, які дають ці вказівки? Чи буде проведено внутрішнє розслідування?

По-третє, це був масовий захід чи посиденьки "на двох"? Де швидка, яка мала чергувати на події? Дівчина втратила багато крові, поки приїхала карета "103". А якби весь заряд феєрверків полетів у натовп? А якби трапився теракт? Те саме питання: хто відповідатиме?

Ситуація на вашій совісті, пане мер!
Студентство вимагає відповідей!"

Студенти підтримують зв'язок із родичами потерпілої: стан дівчини стабілізувався, в неї гематоми, забій м'яких тканин, крововилив у мозку та струс.

Як писав КУРС, для запуску феєрверку під час врочистого відкриття головної міської ялинки була укладена угода між міським департаментом культури та компанією "ПІРО-ІФ", яка забезпечує сертифікованими піротехнічними засобами на святкових дійствах. Нагадаємо, у попередні роки в новорічно-різдвяні свята міський голова Руслан Марцінків своїм розпорядженням забороняв використання феєрверків з огляду на військові дії в Україні та ветеранів АТО, яким святкові вибухи можуть завдати страждань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: