fbpx

Франківські студенти-медики на благодійному балі зібрали 16 тисяч гривень для обласного перинатального центру. ФОТО

Суспільство 12:33, 05.06, 2018

В Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся третій Благодійний Лікарський бал. Усі кошти, виручені протягом заходу, передали обсерваційному відділенню Івано-Франківського обласного перинатального центру для придбання лампи фототерапії, яка допомагає новонародженим діткам подолати жовтяницю.

Цього року Благодійний Лікарський бал відбувся у новому місці – в ресторані-музеї "Францішек Ромашкан", інформує прес-служба ІФНМУ.

"Ми пішли до бібліотек, опрацювали багато літератури і виявили, що в старому Станиславові теж відбувалися благодійні бали, і відбувалися вони саме в палаці барона Ромашкана, який зберігся до наших днів у міському парку,  розповідає організатор балу, голова Європейської медичної студентської асоціації Юлія Дмитрук.  Ми тішимося тому, що в такий спосіб відновлюємо старі традиції, адже це приміщення буквально дихає історією".

До балу студенти готувалися близько двох місяців. Вдосконалювати свою танцювальну майстерність їм допомагала асистент кафедри неврології і нейрохірургії Ірина Ліскевич, яка вже багато років займається танцями.

"Вже другий рік поспіль я працюю зі студентами, і за цей час ми дуже звикли одне до одного, – розповідає викладач. – Ми мали не так багато репетицій, одна-дві на тиждень. Звісно, як і в кожній справі, були труднощі, непорозуміння, часом студентів доводилося підганяти, але всі вони великі молодці, я дуже їх полюбила за цей час".

Загалом програма цьогорічного балу зайняла три години. Поміж власне танцями учасники побачили чимало вокальних та хореографічних номерів. Співали випускники та студенти ІФНМУ Інна Калугіна, Тарас Грозберг, викладачі Віра Бойчук, Олесь Семчук тощо, танцювали діти викладачів та лікарів.

"Відрадно, що серед учасників балу є наші професори, які вже третій рік поспіль відвідують цю подію, – каже Юлія Дмитрук. – А ще нам дуже приємно, що зібралося дуже багато людей, навіть більше, ніж ми розраховували".

Традиційно під час балу відбувався аукціон, на якому охочі купували цікаві витвори мистецтва, створені викладачами та студентами університету, а також предмети колекціонування. На аукціоні вдалося зібрати понад 16 тисяч гривень. Вони підуть на придбання лампи фототерапії, яка допомагає новонародженим діткам подолати жовтяницю.

"Дякую тим людям, які підтримали нашу ідею з придбання цього апарата, – говорить Лілія Кінзяк, завідувачка відділення новонароджених №2 Обласного перинатального центру. – Дякую всім, хто допоміг втілити цю ідею для того, щоб ми могли допомогти нашим маленьким пацієнтам. Дуже хочеться, щоб ці бали продовжувалися, розвивалися, можливо, відбувалися ще частіше, щоб усі могли долучитися до доброї справи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: