fbpx

Франківські волонтери "Галицькі леви" відправились з гуманітарною допомогою на Схід. ВІДЕО

Суспільство 15:22, 31.10, 2017

Івано-франківські волонтери вкотре відправилися на Схід підтримати захисників українських кордонів. З собою прихопили чималий вантаж гуманітарної допомоги – харчі, засоби гігієни, побутові речі першої необхідності.

Загалом зібрали понад 4 тонни. Перед виїздом благодійники помолилися та попросили Божого благословення, адже дорога попереду далека і небезпечна, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Активісти руху "Галицькі леви" прямують на першу лінію зіткнення. Позаду останні блокпости на околиці Авдіївської промзони. Волонтери одягають додаткові засоби безпеки. Першими відвідали бійців 72-ї окремої механізованої бригади. Довгоочікованому візитові волонтерів тут раді. Військові жартують: де падають ворожі снаряди, допомога з мирної території практично не доїжджає.

Як годиться добрим господарям – приготували святковий обід. В меню традиційні ситні прикарпатські страви. Бійці самотужки готують інгредієнти, накривають стіл. Головний на кухні традиційно волонтер Роман Дорожівський. Кулінарію опанував ще на Майдані. Каже, в польових умовах важливо споживати корисну та збалансовану їжу.

На передову "Галицькі леви" вирушають кожні два місяці. Це вже шоста поїздка волонтерів до Авдіївської промзони. Наразі збирають допомогу для наступного маршруту. А ще запросили бійців на відпочинок у Карпати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: